Til fire personer:

4 porsjoner speltpasta

200 g cherrytomater

½ rød chili, finhakket

1 løk, i skiver

1 pose babyspinat

2 fedd hvitløk, finhakket

2 bokser hermetiske moste tomater

2 dl grønnsakabuljong

Salt og pepper

*Ha alt (bortsett fra pasta, salt og pepper) i en stor kjele. Kok på middels varme i ca 30 minutter til grønnsakene er møre. Rør av og til. Kok pasta som anvist på pakken og tilsett pastaen i One Pot et par minutt før servering.

*Tips: vend inn 1 dl rømme og strø over frisk basilikum før servering.

Hvis du vil lage en rett som ikke er vegetarisk, så kan du ha 200 g chorizo i terninger i gryta før den settes til koking.

Vegansk kokosis med mørk sjokolade og potetgull

4 dl kokosmelk (bruk fet variant, ikke lett)

1 dl mandelmelk (eller annen type «melk»)

2 ss cocosa kokossirup evt annen søtning feks agave sirup

Vegansk kokos-is med sjokolade og potetgull
Vegansk kokos-is med sjokolade og potetgull

1 klype salt

½ ts vaniljeekstrakt

100 g mørk sjokolade

50 g Sørlandschips

Friske bringebær

*Bland sammen kokosmelk, mandelmelk, salt og vaniljeekstrakt i en bolle. Smak til med søtning.

*Ha blandingen i en ismaskin hvis du har. Hvis ikke kan du løse det på to måter: ha blandingen i en brødform og sett i fryseren. Ta ut formen, rød og sett den tilbake i fryseren hvert 20. minutt til du har en ferdig is. Den kanskje enkleste varianten er å fryse ned blandingen i en isbitform (gjerne i silikon slik at de er enkle å få ut. Rett før servering har du kokos-isbitene i en food prosessor og kjører til en kremet kokosis.

*Ha kokosisen i 4 små boller og topp med grovhakket mørk sjokolade, sørlandschips og friske bringebær.