Lapper av tjukkmjølk.
Lapper av tjukkmjølk.

Linsegryte med torsk og lapper av tjukkmjølk

Få oppskriftene fra Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linsegryte med torsk:

500 g puylinser

175 g røkt bacon

2 gulrøtter

1 løk

2 hvitløkfedd

175 g purre

175 g stangselleri

1 dl extra virgin olivenojle

½ glass tørr hvitvin

1 ½ liter kjøtt-eller grønnsakskraft

3 timianstilker

1 laurbærblad

Nykvernet pepper

Havsalt

1) Skyll linsene under rennende vann

2) Skjær baconet i små terninger

3) Skrell løk, gulrot og hvitløk og rens purre og stangselleri

Skjær opp i terninger

4) Varm olivenoljen i en stekepanne, og steik baconet gyllenbrunt

5) Ha i alle grønnsakene og la det frese i 1 minutt

6) Tilsett linser og bland godt

7) Hell i vin og kraft, og ha i timian og laurbærblad.

La det koke opp. Demp varmen, og la det putre forsiktig videre. La linsene koke i ca 30 min, eller til de er møre.

8) Rør i masse nykverna pepper, og smak til med havsalt.

Serveres med torskestykke

Lapper av tjukkmjølk:

4 dl lys glutenfri melblanding, 4 dl tjukkmjølk, 2 økologiske egg, 5 ss cocosa-sirup/lønnesirup, 1 ts natron, 1 ts hornsalt

Topping: rømme og friske/rørte bær (frosne bær +eplejuice (rå) i blender)

Pisk sammen egg, tjukkmelk og søtning. Bland det tørre i en bolle. Rør inn melkeblandingen til en klumpfri røre. Stek små lapper på middels varme i en stekepanne. Serveres med rømme/vaniljeyoghur og rørte bær.