Hverdagspanne med ørret og blåskjell, riskrem med tindved

Få oppskriften fra Bra godt her.

Ørret og blåskjell.
Ørret og blåskjell.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 600 gram ren fiskefilet

  • 1 kg blåskjell

  • 1 stor fennikel 

  • 8 stenger stangselleri

  • 1 stor grønn paprika

  • 1 pose ( 250 gr) grønnkål

 Saus:

  • 1 dl ekstra virgine olivenolje

  • 1 dl tamari/soyasaus/miso

  • Saften av en øko sitron, gjerne med litt revet skall

  • 1 ts revet ingefær

  • 1 ts sesamolje 

Forvarm ovnen til 180gC.

Skjær fiskefileten i terninger og legg dem i en skål.

Finhakk grønnsakene i fine strimler og ha dem i en bolle.

Bland sammen ingrediensene til sausen.

Fordel sausen over fisken og over grønnsakene og vend den godt inn.

Vask og rens blåskjellene, fjern de som er åpne.

Legg fisk og blåskjell utover storpannen i ovnen og fordel grønnsakene over.

Strø litt sesamfrø på toppen, eller strø over litt grovhakkede nøtter så det blir noe som knaser i retten.

Ovnsbak retten i ca. 12-15 minutter, eller til blåskjellene har åpnet seg.

Serveres med brun ris, quinoa eller lignede.

Riskrem med tindved

Tindved brukes som medisinplante i kinesisk medisin. Den heter også havtorn, det passer godt på bær som vokser på tornekledde kvister i sandrik jord ved havet.

  • 350g gresk yoghurt, vanilje (ett beger)

  • 300g skjørost (ett beger)

Rør sammen yoghurt og skjørost. Sett kjølig.

Saus av tindvedbær:

Vanligvis kokes bær og søtning og jevnes med maizenna når man lager bærsaus. Jeg vil ta vare på det meste av plantestoffer i bærene og tykner derfor bare sausen med litt gelatin eller agar agar.

  • 100 g tindvedbær (hagtornbær), friske eller frosne (har du ikke tindved, kan multer brukes)

  • 3 ss agave

  • 1 ts Johannesbrødkjernemel (fortykningsmiddel som kan røres inn i både kalde og varme retter)

Ha bærene i en bolle. Tilsett Johannesbrødkjernemelet. Kjøres sammen med stavmikser.

Smak til med agave. Sett sausen kaldt så den får tykne litt.

Har du ikke Johannesbrødkjernemel så kan du bruke Maizenna, men da må du gi bærpureen et oppkok og røre inn maizennajevningen.

Pynt gjerne med noen tindvedbær og lett ristede mandler/mandelflak.