Svinefilet marinert i kokosmelk og red curry

Det er lillelørdag, og Wenche deler en oppskrift på svinefilet som er marinert i kokosmelk og red curry.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den smaksrike retten serveres med spinat og ris eller nudler.

Tips: Svinefilet kan fint byttes ut med kylling eller lam. Fast fisk kan også brukes, som for eksempel laks, breiflabb eller steinbit.

Du trenger:

  • Ca. 600 g svinefilet/svineflatbiff
  • 2-3 ss red curry paste (du finner den i hyllen med asiatisk mat)
  • 2-3 ss nøytral olje (det vil si ikke olivenolje)
  • Salt og pepper
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 stor rød paprika
  • 1 rød løk
  • ½ squash
  • 2-4 dråper sesamolje (kan sløyfes)
  • Saft og finrevet skall av en lime
  • Et par rause never spinat
  • Eventuelt usaltede cashewnøtter eller mandelflak
  • Spinat og ris eller nudler (til å ha ved siden av retten)

Slik gjør du:

Skjær svinefiletene i strimler. Bland deretter sammen red curry paste og kokosmelk. Legg kjøttet til marinering i ca. 30 minutter.

Rens og del grønnsaker i biter eller strimler.

Ta kjøttet opp av marinaden. Stek det deretter i olje i en varm panne, til kjøttet blir gyllent. Tilsett grønnsakene, og stek blandingen videre i 2-3 minutter. Deretter tilsetter du kokos- og currymarinaden. Kok opp blandingen og la den trekke i ca. 8 minutter. Tilsett så spinatblader de siste 1-2 minuttene.

Sausen kan jevnes ut med litt maisennamel som er rørt ut i vann, om det er nødvendig.

Smak til med salt og pepper, og 2-4 dråper sesamolje eller saft fra lime .

Dryss over ristede, usaltede peanøtter eller mandelflak.

Server med spinat og ris eller nudler.

ASIATISKE SMAKER: Her er resultatet av dagens oppskrift på marinert svinefilet. Foto: TV 2
ASIATISKE SMAKER: Her er resultatet av dagens oppskrift på marinert svinefilet. Foto: TV 2