Svinefilet marinert i kokosmelk og red curry
Det er lillelørdag og Wenche deler en oppskrift på svinefilet marinert i kokosmelk og red curry.
Den smaksrike retten serveres med spinat og ris eller nudler.
Tips: Svinefilet kan fint byttes ut med kylling eller lam. Fast fisk kan også brukes, som for eksempel laks, breiflabb eller steinbit.
Du trenger:
- Ca. 600 g svinefilet eller svineflatbiff
- 2-3 ss red curry paste (du finner den i hyllen med asiatisk mat)
- 2-3 ss nøytral olje (det vil si ikke olivenolje)
- Salt og pepper
- 1 boks kokosmelk
- 1 stor rød paprika
- 1 rød løk
- ½ squash
- 2-4 dråper sesamolje (kan sløyfes)
- Saft og finrevet skall av en lime
- Et par rause never spinat
- Eventuelt usaltede cashewnøtter eller mandelflak
- Spinat og ris eller nudler (til å ha ved siden av retten)
Slik gjør du:
Skjær svinefiletene i strimler. Bland deretter sammen red curry paste og kokosmelk. Legg kjøttet til marinering i ca. 30 minutter.
Rens og del grønnsaker i biter eller strimler.
Ta kjøttet opp av marinaden. Stek det deretter i olje i en varm panne, til kjøttet blir gyllent. Tilsett grønnsakene, og stek blandingen videre i 2-3 minutter. Deretter tilsetter du kokos- og currymarinaden. Kok opp blandingen og la den trekke i ca. 8 minutter. Tilsett så spinatblader de siste 1-2 minuttene.
Sausen kan jevnes ut med litt maisennamel som er rørt ut i vann, om det er nødvendig.
Smak til med salt og pepper, og 2-4 dråper sesamolje eller saft fra lime .
Dryss over ristede, usaltede cashewnøtter eller mandelflak.
Server med spinat og ris eller nudler.