Vegetargryte inspirert fra det marokkanske kjøkken

Her er Wenche sin oppskrift på vegetargryte med varme kryddere, som er inspirert av det marokkanske kjøkken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gryten serveres med couscous. Eventuelt med ris, pasta, linser eller bønner om du foretrekker det.

Dette trenger du til vegetargryten:

  • 1 aubergine
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ts frisk hakket ingefær
  • 4 gulrøtter
  • 1 liten squash
  • 3 ss olivenolje
  • Ca. 2 1/2 dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts koriander
  • ½ ts spisskum
  • 1/2 ts kanel
  • 1 dl rosiner
  • Salt og pepper
  • Saft og skall av 1 lime
  • Frisk koriander eller mynte

Dette trenger du til couscous:

  • 500 g couscous
  • 5 dl vann
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss persille
  • 2 ss koriander

Slik gjør du:

Vegetargryte:

Del auberginen i terninger og dryss med salt. La stå med saltet i 10 -15 minutter, det vil trekke ut bitterstoffene av auberginen. Skyll deretter i rennende kaldt vann, og la det renne godt av seg.

Rens og grovhakk løk og grønnsaker, og finhakk hvitløk og chilipepper. Varm oljen i en sauteringspanne eller en panne med høye kanter. Fres løk, hvitløk, chilipepper og krydder til løken er blank. Tilsett så grønnsakene og la blandingen surre i 3-4 minutter.

Tilsett kraft og hermetiske tomater og la det koke i 10-15 minutter. Deretter tilsetter du aprikoser som er delt i to, og lar så blandingen trekke videre 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

Dryss over frisk koriander ved servering.

Couscous (kan kokes mens vegetarretten står og trekker):

Kok opp vann med olje og salt i en kasserolle. Tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca. 5 minutter. Tilsett finhakkede urter og rør rundt. Løft på grynene slik at de blir luftige og fine.

Anrett couscousen på et fat og legg grønnsaksstuingen over.

MAROKKANSK-INSPIRERT VEGETARGRYTE: Gryten er laget med en rekke ulike grønnsaker og varme kryddere. Foto: TV 2.
MAROKKANSK-INSPIRERT VEGETARGRYTE: Gryten er laget med en rekke ulike grønnsaker og varme kryddere. Foto: TV 2.