To franske politimenn tiltalt for voldtekt av turist

To franske politimenn møtte mandag i retten, tiltalt for gjengvoldtekt av en canadisk turist i politihovedkvarteret i Paris for fem år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tjenestemennene var på den tiden medlemmer av en enhet som jobbet mot gjengkriminalitet.

Voldtekten skal ha skjedd på adressen 36 Quai des Orfevres, vel kjent fra mange kriminalromaner og -filmer.

De to nekter for å ha gjort noe galt og sier de hadde frivillig sex med kvinnen etter en kveld med mye alkohol.

Det er satt av tre uker til rettssaken.

Den fornærmede i saken, Emily Spanton, forklarte i retten at hun møtte en gruppe politifolk på en irsk pub ved Seinen i april 2014.

De skal deretter ha invitert henne på en nattlig omvisning i politihovedkvarteret, der hun sier de tvang henne til å drikke whisky og voldtok henne flere ganger. Hun forlot bygningen 90 minutter senere, barføtt og uten strømpebuksene sine.

Ifølge rettsdokumentene ble mennenes DNA funnet på kvinnens undertøy. En medisinsk undersøkelse viste at hun hadde flere skrammer og en skade i underlivet.

Spanton har selv stått fram i forbindelse med saken.

Dommerne avviste opprinnelig saken, men statsadvokaten i Paris og Spanton vant fram med sin anke og saken kom dermed opp for retten.

Tjenestemennene, som ikke har vært fengslet, risikerer opptil 20 års fengsel. En av dem innrømmer å ha mottatt oralsex, men sier han ikke tvang den canadiske kvinnen. Den andre nektet først å ha hatt noen form for seksuelt samkvem, men har siden innrømmet gjensidig berøring.

(©NTB)