Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde på Sandaker i Oslo 20. februar i fjor. Den tiltalte mannen kjørte en traktor med påmontert fresaggregat.

Ifølge tiltalen var mannen ikke tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom da han ikke oppdaget kvinnen på sykkel som befant seg i traktorens kjørebane.

Maria Svaland ble påkjørt og døde av hode- og brystskadene hun ble påført.

– Tragisk for alle involverte

20-åringens forsvarer, advokat Magnus Brekke Svanberg i advokatfirmaet Furuholmen Dietrichson, sier hans klient ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen.

– Han føler han har vært tilstrekkelig aktsom, men så har uheldigvis denne ulykken skjedd. Saken er utrolig trist og tragisk for alle involverte, sier Svanberg til TV 2.

45 år gamle Maria Svaland mistet livet i ulykken. (Foto: Privat)
45 år gamle Maria Svaland mistet livet i ulykken. (Foto: Privat)

Traktorføreren ble kort tid etter ulykken siktet for brudd på veitrafikkloven, men siktelsen ble utvidet på bakgrunn av vitneavhør, materiale fra kameraovervåkningen i området og tekniske bevis.

Stor påkjenning

Bilder fra overvåkningskameraer viser de involverte rett før ulykken. Politiet har tidligere opplyst at kvinnen, som var å regne som syklende, mest sannsynlig ventet på grønt lys og dermed stod stille da ulykken skjedde.

Advokat Magnus Brekke Svanberg sier saken har vært en stor påkjenning for hans klient.

– Han ser frem til å bli ferdig med saken i retten, sier Svanberg.

Maria Svaland jobbet som arkitekt i Snøhetta og etterlot seg ektefelle og to barn. Advokat Mats Stenmark, som er bistandsadvokat for Svalands etterlatte, sier familien ikke har noen kommentar i saken.