Hirscher overgikk Svindal – feil ødela for Kristoffersen

Henrik Kristoffersen endte på tredjeplass i slalåmen i Adelboden. Uslåelige Marcel Hirscher ble historisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Hirschers niende seier i Adelboden. Dermed overgår han Aksel Lund Svindal (Lake Louise, journ. anm) og Ingemar Stenmark (Madonna Di Campiglio) som den som har vunnet flest renn på samme sted.

Kristoffersen fullroser sin argeste rival, som han nå har vært bak 19 av de 21 siste gangene han har havnet på pallen.

– Det er ganske stort når du teknikkløper. Fartsløperne kjører samme løype hver gang, det gjør ikke teknikerne, roser 24-åringen, før han følger opp:

– Jeg skulle gjerne ha slått ham i dag. Jeg tror farten er der. Når han pusher grenser slik han gjør nå, skjer det feil til tider. I første omgang har jeg høyere fart enn ham. Jeg har fem tideler foran ham til siste splitten, også taper jeg vel fem tideler på toppen i andre omgang òg ... det er et sekund, det.

Stygg feil på toppen

Romerikingen var fem hundredeler foran Marcel Hirscher etter første omgang, men 34 hundredeler bak ledende Marco Schwarz.

I andre omgang gjorde Kristoffersen en stygg feil på toppen. Da var han allerede halvsekundet bak Hirscher.

– Jeg kan ikke tenke så mye på det. Jeg har flaks som er to hundredeler foran. Det er sånt som kan skje, men det bør ikke skje. Jeg skal henge med. sier Kristoffersen til TV 2.

I mål var han sju tideler bak den suverene østerrikeren. Etter ham kjørte Schwarz ut, som sørget for Kristoffersens 51. pallplass i verdenscupen. Rælingen-kjøreren var fattige to hundredeler foran Alexis Pinturault.

Også i første omgang gjorde romerikingen en feil.

– Jeg er veldig fornøyd med kjøringen generelt, men gjør to store feil som gjør at jeg er sju tideler bak og ikke noen tideler foran, sukker 24-åringen.

Norge stilte med sju alpinister til start, men kun to av dem var å se i finaleomgangen. Sebastian Foss Solevåg klatret elleve plasser og ble nummer 17.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 31 og gikk akkurat ikke videre fra første omgang. Han var åtte hundredeler unna avansement. Også Bjørn Brudevoll (nummer 38), Jonathan Nordbotten (45), Timon Haugan (46) og Simen Ramberg Christensen (kjørte ut) måtte se resten av rennet fra sidelinjen.​

Irritert over feilen i første omgang

Etter første omgang irriterte Kristoffersen seg over en feil han gjorde midt i løypen. Han fikk ordentlig trøbbel i en sving. På startnummeret etter ham gjorde Hirscher en lignende feil.

Schwarz unngikk den. Østerrikeren lå 37 hundredeler bak ved tredje mellomtid, men i mål var han foran med 34. Da ble det tydelig hvor mye Kristoffersens bom hadde kostet ham.

– Jeg kjørte på grensen. I dag var i alle fall råskapen, som folk har klaget på, tilbake. Jeg la igjen i hvert fall et halvsekund, om ikke mer, men sånn er det. 34 hundredeler til Schwarz i dette føret er ikke mye, sa Kristoffersen til TV 2 etter omgangen.

Kristoffersen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. Lørdag tok han sin 50. pallplass ved å bli nummer to i storslalåmrennet i Adelboden. Også da var han foran Hirscher etter første omgang, men var i likhet med resten av feltet sjanseløs mot verdenscuplederen da det hele skulle avgjøres.

(©NTB/TV 2 Sporten)