Mann knivstukket gjentatte ganger av kvinne i Alta

En mann i 20-årene ble natt til søndag knivstukket flere ganger av en jevnaldrende kvinne på en privat adresse i Alta. Mannen er ikke livstruende skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han befinner seg på helsesenteret i Alta, og er under behandling. Det er snakk om skader i en arm og i overkroppen, men det er ikke fare for livet hans, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Hendelsen skjedde i en privatbolig, og nødetatene ble varslet like før klokken 5 natt til søndag. Politiet var først på stedet og startet umiddelbart livreddende førstehjelp.

– Politiet drev livreddende førstehjelp på stedet i et forsøk på å stoppe blødningene i påvente av helsepersonell, forteller operasjonsleder Svein Erik Jacobsen.

Vitneavhør

Det befant seg totalt seks personer i boligen da knivangrepet skjedde.

I tillegg til den mistenke er de fire andre personene brakt inn av politiet som vitner. Kvinnen ble pågrepet på stedet og er siktet for kroppsskade. Politiet forteller til TV 2 at de mener også å ha funnet kniven som ble benyttet.

– Alle var til stede da vi kom fram, både den mistenkte gjerningspersonen, offeret og alle vitnene. Pågripelsen forløp greit, sier Pedersen.

Både offeret og siktede er i 20-årene, og begge to er hjemmehørende i Alta. Begge bor også på den samme adressen. Politiet sier det er en relasjon mellom de to.

– Vi er i gang med avhør av vitner og de involverte nå på morgenen. Foreløpig kan jeg ikke si noe om omstendighetene og vi konsentrerer oss nå om avhørene, sier Pedersen.

Vitne i sjokk

En av personene som var til stede da knivangrepet skjedde, var sterkt preget av hendelsen og måtte få helsehjelp.

– En person i følget er veldig preget av situasjonen og beskrives som i sjokktilstand. Vedkommende vil få bistand fra helsevesen, forteller Jacobsen.

Ifølge politiet er den siktede kvinnen kjent for politiet fra flere tidligere saker, blant annet i forbindelse med vold. Også den knivskadde mannen er en gjenganger i politiets register.

(©NTB / TV 2)