KUNSTTYV: Pål Enger er tatt for en rekke kunsttyverier opp gjennom årene. Her er på vei ut fra en rettssak i 1997.
KUNSTTYV: Pål Enger er tatt for en rekke kunsttyverier opp gjennom årene. Her er på vei ut fra en rettssak i 1997. Foto: Richardsen, Tor/Scanfoto

Pål Enger pågrepet på Torp flyplass

Politiet rykket lørdag ut til Torp flyplass på grunn av en beruset flypassasjer. Det viste seg å være Pål Enger, ifølge Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 19.30 lørdag kveld fikk politiet melding om at en mann i 50-årene var beruset og lagde støy om bord på et Norwegian-fly fra Malaga.

Da flyet landet på Torp møtte dermed politiet opp for å ta imot mannen, som viste seg å være Pål Enger.

– Han var etterlyst fra Oslo politidistrikt i forbindelse med forkynnelse av en tiltalebeslutning, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Også ambulanse var til stede på Torp flyplass fordi Enger hadde klaget på smerter i brystet. ​Han ble sjekket av ambulansepersonell, og ble deretter tatt med til legevakten med politiet på slep.

Groth sier det ennå ikke er besluttet om det er aktuelt med varetektsfengsling på grunn av etterlysningen.

Pål Enger (51), som kanskje er mest kjent for å stå bak tyveriet av Edvard Munchs «Skrik» i 1994, er tiltalt blant annet for tyveri en luksusklokke, en høyttaler og klær fra flere eksklusive forretninger i Oslo i fjor sommer, ifølge Dagbladet.

Saken er berammet i Oslo tingrett 22. januar i år, men tiltalebeslutningen er ennå ikke blitt forkynt for Enger selv og han ble dermed etterlyst av politiet.

I 2015 ble Enger siktet for å ha stjålet flere Pushwagner-verker fra galleriet Fine Art på Aker Brygge i Oslo.

(©NTB/TV 2)