FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant fra familiens hjem 31. oktober i fjor.
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant fra familiens hjem 31. oktober i fjor.

NRK: Familiens valp ble funnet innestengt på rom

Da Tom Hagen kom hjem den dagen hans Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant, fant han familiens hundevalp innesperret på et rom, får NRK opplyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familiens hundevalp, av rasen Whippet, ble funnet sperret inne i et rom i familiens hus, dagen Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant, får NRK opplyst.

Det var ektemannen Tom Hagen som fant hunden da han kom hjem.

Hunden kan nå være viktig bevismateriale i saken. Tidligere hundefører og politihund-instruktør, Kittil Haugen, sier til NRK at dersom en eller flere gjerningspersoner har håndtert hunden, kan den ha DNA på seg.

Fant brev

Falkevik Hagen har vært borte siden 31. oktober i fjor. Etter denne dagen har det ikke kommet noen sikre livstegn fra 68-åringen.

Politiet mener at én eller flere gjerningspersoner har kidnappet henne fra boligen hun deler med milliardærektemannen Tom Hagen på Fjellhamar i Lørenskog kommune.

På bakgrunn av trusler som stod skrevet på et brev som ble funnet i boligen, valgte politiet å holde etterforskningen sivilt. De har ikke gjort åpenlyse undersøkelser knyttet til saken før denne uken.

I brevet ble det også fremsatt et krav om løsepenger i form av en kryptovaluta.

Konkrete tips

Lørdag opplyste politiet at de har fått inn over 500 tips som sjekkes ut i forbindelse med forsvinningen.

Blant annet har det kommet konkrete tips om hvor skjulestedet til kidnapperne kan være.

Torsdag gikk politiet ut med overvåkningsvideoer fra området rundt arbeidsplassen til Tom Hagen. Videoene viser to personer som går og en person som sykler forbi.

Syklisten meldte seg for politiet fredag og er sjekket ut av saken. De to personene som blir sett gående i videoen, er fortsatt ikke identifisert.