Det er Norges første medaljer på sprint i et utendørs-EM.

Lorentzen gikk inn til femteplass på lørdagens 1000 meter, som var den fjerde og siste øvelsen i sprint-EM. Dermed sikret han sølvet.

OL-helten endte til slutt 1,34 tidspoeng (2,67 sekunder) bak Kai Verbij fra Nederland, som var i egen klasse i mesterskapet.

Den store overraskelsen var norske Henrik Fagerli Rukke. For ham ble det nemlig en eventyrlig mesterskapsdebut med sin bronsemedalje. Han knep medalje med 34/100 margin.

Lorentzen ble nummer fire på fredagens 500 meter, før han fulgte opp med å bli nummer tre på 1000 meter samme dag. Lørdagen startet han med annenplass på 500 meter, før det ble femteplass på den avsluttende 1000 meteren. Overlegne Verbij vant tre av fire øvelser.

Om en drøy måned starter VM i Nederland. Der sier Lorentzen at det vil bli tøft å kunne gå helt til topps.

– Verbij har vært stabilt god de tre siste sesongene. Det blir vanskelig med Pavel Kulizjnikov, en revansjesugen Kjeld Nuis og to japanere som går styggfort, forteller sølvvinneren til VG.

I kvinneklassen har Hege Bøkko fått en brukbar start på sitt sprint-EM. Bøkko er nummer åtte etter 500 og 1000 meter. Hun er 2,14 tidspoeng bak ledende Vanessa Herzog fra Østerrike.

Mens mennenes konkurranse ble avgjort lørdag, har kvinnene bare gått to av fire distanser. De fortsetter sprint-EM søndag.

(©NTB)