TOK SEIEREN: Johannes Thingnes Bø vant i Oberhof.
TOK SEIEREN: Johannes Thingnes Bø vant i Oberhof. Foto: Robert Michael

Thingnes Bø håver inn premiepenger etter knusende seier på jaktstarten i Oberhof

Johannes Thingnes Bø klemte til på lørdages jaktstart og tok seieren i overlegen stil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø holdt hodet kaldt og og sikret seg en knusende seier på jaktstarten i Oberhof.

Det var Thingnes Bøs første seier i Oberhof noensinne.

– Nå har jeg tatt min første seier i Oberhof på en litt vanskelig dag. Men det er likt for alle. Løypen snødde litt igjen, og jeg tok igjen masse i nedoverbakken ved å kjøre i sporet til de andre. Men det var litt tricky for meg som gikk først, sier Thingnes Bø til TV 2 Sporten.

– Du grudde deg litt til denne helgen?

– Ja, og nå er jeg kjempelettet. Det var nok en fantastisk helg for min del. Jeg fortsetter å kjempe på et høyt nivå, og følger opp fra før jul. Nå er jeg bare glad for prestasjonen og hvordan jeg jobbet underveis i løpet. Men jeg var nok bedre før jul enn denne helgen, svarer vinneren.

Tysklands Arnd Peiffer ble nummet to, 15,1 sekunder bak den suverene nordmannen.

Italias Lukas Hofer ble nummer tre, 15,8 sekunder bak. Martin Fourcade var lenge med i tetkampen, men skjøt seg bort da han måtte ut i to strafferunder på siste skyting.

Håver inn​
Thingnes Bø sikret seg 1,5 millioner kroner i premiepenger bare i desember, ifølge NRK.

Etter seieren på jaktstarten kunne han plusse på 15.000 euro, eller rundt 147.000 kroner, for førsteplassen i Oberhof. Fredagens andreplass på sprinten sikret 25-åringen 12.000 euro, eller 117.000 kroner i prispenger, ifølge IBUs oversikt.

– Det er jo kjempemoro, men jeg investerer dem godt ved å bygge hytte med styrkerom på Sjusjøen. Det er noen utfordringer også, men det gjør meg til en bedre skiskytter, sier Thingnes Bø til TV 2 Sporten.

Tarjei Bø ble nummer 13 og Henrik L'Abee Lund nummer 14 i Oberhof. Begge var over to minutter bak landsmannen over målstreken i det tette snøværet.

– Det var show det, jeg liker disse forholdene jeg. Men det var tøft, jeg skal innrømme det. På første skyting hadde jeg lite vind, og på siste mye vind. Det jeg har gjort er ikke bra nok. Jeg er jo med i øvre sjiktet, selv på en middels dag. Jeg er ganske stabil i år, men litt på toppnivået for spesielt å utfordre Johannes, oppsummerer Tarjei Bø til TV 2 Sporten.

Erlend Øvereng Bjøntegaard ble nummer 25 og Lars Helge Birkeland endte på en 28. plass.

Den suverene verdenscuplederen har i vinter vunnet sju av ti renn.

Tok grep fra start
Alexandr Loginov gikk først ut, etterfulgt av Johannes Thingnes Bø og Sveriges Sebastian Samuelsson på lørdagens jaktstart.

Johannes Thingnes Bø gikk ut 25,2 bak Loginov fra start, men gikk fort i sporet og overtok ledelsen etter ha skutt feilfritt på første liggende skyting. Loginov bommet på én og var plutselig 9,8 sekunder bak nordmannen.

Martin Fourcade gikk ut 47,2 sekunder bak russeren fra start. Franskmannen skjøt feilfritt og overtok tredjeplassen etter første skyting.

På andre skyting bommet Thingnes Bø én, men det gjorde også Loginov og Fourcade, og dermed beholdt det norske håpet ledelsen.

Avgjorde gigantduellen
Thingnes Bø bommet på en tredje skyting. Loginov bommet to og skjøt seg ut av seierskampen, mens Fourcade skjøt feilfritt og havnet helt i ryggen på Thingnes Bø.

Dermed havnet de to gigantene i nok en duell om seieren.

På den siste skytingen bommet Fourcade to, mens Thingnes Bø pådro seg en strafferunde. Italias Lukas Hofer og Tysklands Arnd Peiffer skjøt feilfritt og snek seg med i seierskampen.

Men Johannes Thingnes Bø klemte til i sporet, holdt hodet kaldt, og knuste konkurrentene. Han sikret seg seieren på jaktstarten i overlegen stil.