Skar med sprintseier i Dresden – norsk overraskelse på pallen

Sindre Bjørnestad Skar (26) og Erik Valnes (22) sørget for to nordmenn på pallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se avslutningen på sprinten i Dresden i videovinduet! Video med tillatelse fra NRK.

Sindre Bjørnestad Skar var først inn på oppløpet, og selv om russeren Gleb Retivykh kom skummelt fort på de siste meterne, ble det norsk seier på verdenscup-sprinten i Dresden lørdag ettermiddag.

Det var Skars andre seier i verdenscupen.

På tredjeplass fulgte overraskelsen Erik Valnes, som tok sin første pallplass i verdenscupen. Det er bare fjerde gangen 22-åringen fra Sørreisa går verdenscupen, og hans beste plassering før tredjeplassen i Dresden lørdag var en 22. plass.

– Det var utrolig artig. Jeg har vært litt smågrinete gjennom dagen selv, for det har blitt litt vel mye taktikk, men når det ender med en sånn norsk dag for oss, så er det bra det, sier trener Arild Monsen til NRK.

Det er åtte dager siden Valnes tok seieren på sprinten i Skandinavisk cup. Det var hans første internasjonale seier som senior. I fjor ble han U23-verdensmester på sprint.

Valnes ble tidlig hindret av et fall, der to franskmenn gikk i bakken. Nordlendingen kom seg rundt og forbi, men måtte bruke krefter på å ta igjen løperne i front.

Flere av verdens beste løpere manglet i tyske Dresden. Blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og flere russiske kanoner sto over etter å ha slitt seg ut i Tour de Ski.

Federico Pellegrino var favoritt, men italieneren ble disket i kvartfinalen.​

I kvinneklassen ble det nok en gang svenske Stina Nilsson som gikk til topps. Maiken Caspersen Falla var Norges eneste håp i semifinalen hos kvinnene, men røk ut med sin femteplass i et sterkt heat.