Politiet: – 21-åring siktet for dobbeltdrap og kidnapping

Etter 88 dager med intens leting, dukket en forkommen og tynn jente med altfor store sko opp fra skogen ved Gordon, Wisconsin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jayme Closs (13) var sporløst borte da hennes foreldre ble funnet skutt og drept i sitt eget hjem for nesten tre måneder siden.

Det har vært søkt med store styrker, og mange har fryktet for livet til jenta. Gleden er derfor enorm over nyheten om at hun har kommet til rette.

Fredag har politiet holdt to pressekonferanser om saken.

Se den første pressekonferansen øverst i saken.

13-åringen ble funnet da hun kontaktet en kvinne som var ute og luftet hunden sin, for å be om hjelp.

– Vi fikk en telefon til 911 fra en dame som gikk tur med hunden sin klokken 16.30 i går. Hun sa hun hadde funnet Jayme Closs. Hun tok henne til en nabo, hvor hun ble tatt vare på til politiet kom, sa politiet fredag.

Jayme hadde klart å rømme fra et hus hvor hun hadde blitt holdt fanget. Det er uklart akkurat hvordan hun klarte å rømme, men sheriffen opplyser at kidnapperen ikke var i huset da hun kom seg unna.​

21-åring siktet

Det var Jayme selv som gjorde det mulig å finne gjerningsmannen. Hun klarte å beskrive kjøretøyet hans, og han ble pågrepet kort tid etter.

– Mannen er nå identifisert som Jake Thomas Patterson (21). Han er siktet for drap på foreldrene til Jayme, og kidnappingen av Jayme, sier politiet.

Sheriffen viser fram et bilde av den siktede 21-åringen. FOTO: APTN
Sheriffen viser fram et bilde av den siktede 21-åringen. FOTO: APTN

– Den siktede er helt ukjent for politiet. Han har helt rent rulleblad fra før, legger sheriffen til.

Patterson ble pågrepet i bilen sin, like ved huset hvor Jayme ble holdt fanget. Det var kun 21-åringen som var tilstede i bilen.​

– Vi tror han var ute og lette etter henne da vi fikk kontakt med han, sier Fitzgerald.

– Jayme var målet

Politiet opplyser at 21-åringen har gjort flere grep for å ikke bli tatt. Blant annet hadde han barbert seg på hodet for å ikke legge igjen hår på åstedet.

Politiet opplyser også at 13-åringen ikke var et tilfeldig offer.

– Den mistenkte hadde spesifikke intensjoner om å kidnappe Jayme og gjorde svært mye i forberedelsene til å ta henne, sier sheriffen og legger senere til:

– Jayme var målet.

Ikke koblet til familien

21 år gamle Patterson har ikke hatt noen kontakt med Closs-familien tidligere, ifølge politiet.

– Ikke noe i denne saken tyder på at han kjenner noen i Closs-husstanden eller hadde kontakt med Closs-familien, sier sheriff Fitzgerald.​

De tror heller ikke det har vært noen form for kontakt via sosiale medier.

Det er foreløpig ingen andre mistenkte i saken. Politiet sier også at det er uvisst om det har vært andre mennesker i huset hvor Jayme har blitt holdt fanget, i løpet av tiden hun har vært seg der.

Politiet har også funnet flere våpen som tilhører Patterson. Ifølge Fitzgerald er det blant annet snakk om en hagle av liknende eller lik type som ble brukt dagen foreldrene til Jayme ble drept.

Politiet har grunn til å tro at det er det samme våpenet.

Kristin Kasinskas tok imot Jayme etter at en nabo fant henne mens hun luftet hunden sin.
Kristin Kasinskas tok imot Jayme etter at en nabo fant henne mens hun luftet hunden sin. Foto: Kerem Yucel

Tynn og forkommen

Jayme virket tynn og kald da hun ble funnet.

– Hun var stille, men hun snakket litt. Hun sa ikke så mange detaljer, og hun visste ikke hvilken by hun var i, sier Kristen Kasinskas som var naboen som tok imot jenta.

Hun sier hun var rolig og virket forkommen.

– Hun ga litt informasjon om personen som holdt henne fanget. Hun beskrev at hun hadde vært låst inne og gjemt, og hun beskrev bilen hans, sier hun.

Skrevet ut av sykehus

Rundt klokken 23.15 norsk tid opplyser sheriff Chris Fitzgerald at Jayme Closs er skrevet ut av sykehuset og at hun har det bra etter forholdene.

– Jayme har blitt gjenforent med tanten sin og vil senere i kveld gjenforenes med resten av familien, sier han.

– Hun snakker og hun kommuniserer med teamet vårt, sier han videre.

Sheriffen understreket flere ganger i løpet av pressekonferansen at politiet ikke vil komme med opplysninger som kan gå ut over den 13 år gamle jenta.

– Jeg vet at alle leter etter svaret på hvorfor alt dette skjedde. Tro meg, det samme gjør vi, sier han.