FORHANDLINGER: Høyre, Frp, Venstre og KrF startet regjeringsforhandlingene på Gran 2. januar.
FORHANDLINGER: Høyre, Frp, Venstre og KrF startet regjeringsforhandlingene på Gran 2. januar. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix

Regjeringsplattform presenteres trolig mandag

Høyre, Frp, Venstre og KrF legger antakeligvis frem en regjeringsplattform mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere landsstyrer er bedt om å møte i Oslo-området mandag ved 12-tiden for interne møter, det erfarer TV 2.

Etter alle solemerker betyr det at det legges frem en regjeringsplattform mandag, og at nye statsråder kan presenteres på Slottsplassen allerede onsdag eller torsdag.

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti begynte regjeringsforhandlingene 2. januar.​

Riktig nok tas det forbehold i innkallingen om at det kan bli endring av tidspunkt, men mandag ser altså ut til å bli dagen hvor plattformen skal godkjennes av partiene.​

Det betyr at Erna Solbergs store drøm gjennom mange år kan gå i oppfyllelse mandag.

– Erna Solberg og Høyre har drømt om en firepartis flertallsregjering på borgerlig side i mange år. Det har vært det store prosjektet å prøve å samle disse partiene, sier TV 2s kommentator, Mathias Fischer.

Det var på forhånd ventet tøffe forhandlinger mellom de fire partiene. Områder som abortloven, rusreformen, innvandring og asyl og klima og bilpolitikk var områder som kunne by på utfordringer.

– Jeg vet at dette er forhandlinger som blir krevende. Samtidig mener jeg vi har hatt samtaler på forhånd som gjør at det er muligheter for å finne felles løsninger. Men jeg vet også at vi skal bruke tid på å finne frem til de gode løsningene helt til slutt, sa statsminister Erna Solberg da hun ønsket velkommen til regjeringsforhandlingene.