Derby-manager Frank Lampard stoppet treningen og ringte politiet da de oppdaget en spion fra Leeds.
Derby-manager Frank Lampard stoppet treningen og ringte politiet da de oppdaget en spion fra Leeds. Foto: Lindsey Parnaby

Tatt for spionasje mot Frank Lampards lag

Et medlem av støtteapparatet til Leeds United ble torsdag tatt av politiet utenfor treningsfeltet til Derby. Leeds' manager innrømmer spionasjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den smått bisarre hendelsen bekreftes i en pressemelding fra Derby.

Klubben skriver at Derby-politiet ble kontaktet og rykket ut til treningsfeltet deres torsdag klokken 11.20 lokal tid.

Årsaken var at en mann oppførte seg mistenkelig på utsiden av treningsfeltet Moor Farm.

– Det er bekreftet overfor Derby County at mannen er ansatt i støtteapparatet til Leeds United Football Club, skriver Derby.

Leeds-manager Marcelo Bielsa.
Leeds-manager Marcelo Bielsa. Foto: Paul Childs

Klubben er nå i samtaler med Leeds om hendelsen og vil ikke kommentere saken mer. Fredag kveld bekreftet Leeds-manager Marcelo Bielsa at han er ansvarlig for å ha sendt spionen.

– Lampard sa at dette ikke er å respektere klubben hans. Jeg har mitt syn, men det som er viktig er hva Lampard og Derby synes. Jeg er ansvarlig og ba ikke Leeds om lov til å gjøre det. Jeg har gjort dette siden jeg ledet Argentina i VM-kvaliken. Det er ikke ulovlig, og vi har snakket om det i pressen, sa Bielsa til Sky Sports før fredagens kamp mot nettopp Derby, som Leeds vant 2-0.

Derby, der tidligere stjernespiller Frank Lampard er manager, frykter at mannen har spionert på lagets forberedelser før kampen. Lampard avbrøt treningen på grunn av observasjoner av den mistenkelige mannen.

Iført sort jakke og hvite joggesko

Mannen skal ifølge Derbytelegraph.co.uk være middelaldrende, iført en sort jakke, treningsbukser og hvite joggesko. Han skal også ha vært i besittelse av kikkert og en tang da han ble tatt i nærheten av et gjerde.

Politiet omtalte hendelsen på twitter:

«Vi holder laget trygt, slik at de kan vinne mot Leeds! #SpyingIsCheating».

Mannen fikk tilsnakk og ble ikke arrestert.

Leeds har hatt stor suksess denne sesongen under ledelse av den eksentriske argentinske manageren Marcelo Bielsa.

Den gamle storheten kan være på vei til Premier League igjen, men hendelser som dette setter hele klubben i et meget dårlig lys.