Wenche er på besøk på fisketorget i Stavanger. Her lages en av Norges beste fiskesupper. Oppskriften er fra Karl Erik Pallesen:

Dette trenger du:

  • 400-500 gram fiskefileter i terninger (skinn og benfri) torsk/skrei, laks, breiflabb ca 1 liter fiskekraft (se tips)
  • 2 gulrøtter i tynne strimler
  • 3 skiver sellerirot i tynne strimle
  • 1/2 purre i tynne strimler
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 1/2 dl fløte
  • 1-3 dråper tabasco
  • Noen dråper hvitvinseddik
  • Salt, pepper
  • Ristet brød

Tips til fiskekraft:

Kok godt skylt fiskeavskjær (helt uten blod) i vann i ca 40 minutter. Skum av under kokingen. Sil vekk fiskeavskjær. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned i passende porsjoner.

Slik gjør du:

Rens og skjær grønnsakene i strimler. Kok opp fiskekraft og kok inn til ca det halve, til en konsentrer god smak. Tilsett melk og fløte og kok til en fyldig suppe. Tilsett fiskebitene. La trekke (ikke koke) i 5-6 minutter. Tilsett grønnsakene og smak til med salt, pepper, tabasco og hvitvinseddik. Anrett med finhakket gressløk, gressløkolje og «knust» brød.