Scholes og Solskjær fra tiden de spilte sammen i Manchester United.
Scholes og Solskjær fra tiden de spilte sammen i Manchester United. Foto: Jon Super

Paul Scholes til TV 2: – Jeg ville elsket det om Solskjær fikk jobben permanent

Manchester United-legenden hyller sin tidligere lagkompis før han gjester TV 2s Premier League studio på søndag. Paul Scholes krysser fingrene for at Ole Gunnar Solskjær blir værende som United-manager, også etter sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag vender Paul Scholes snuten mot Bergen for å følge gamleklubbens første store test under Ole Gunnar Solskjær: Tottenham på Wembley. Men før den tid slo en entusiastisk Scholes av en prat med TV 2. Han er strålende fornøyd når han ser på hva Solskjær har gjort med klubben de begge elsker.

– Han har vært helt briljant så langt. Alle i klubben elsker ham. På treningsfeltet er den gode stemningen tilbake, spillerne er glade igjen. Og kanskje det viktigste: fansen kan nesten ikke vente med å se laget sitt i aksjon når de spiller slik Ole vil ha det. Han har oppildnet hele troppen!

Scholes tror Solskjær er rett mann for jobben, også på lengre sikt.

– Jeg ville elsket det om han fikk jobben på permanent basis. Jeg krysser fingrene for at han blir i Manchester United.

– Tror han har mentaliteten til å takle det

Så langt har de røde djevlene vunnet fem av fem kamper under Solskjær. Motstanden har vært relativt overkommelig, men nå venter et langt tøffere program for nordmannen, med lag som Tottenham, Arsenal, PSG og Liverpool de neste ukene. Første, store test kommer allerede søndag mot Spurs.

– Perioden som kommer nå blir veldig viktig for Solskjær, nå får han virkelig testet seg. Nå får vi se om United er gode nok til å slå motstandere som ligger foran dem på tabellen. Det blir interessant å se hvordan de vil respondere på et tap, for det kommer de nok ikke utenom. Hele verden vil se hvordan Solskjær responderer. Jeg tror han har den rette mentaliteten til å takle det.

– Vinner de mot Spurs, blir det et enorm varsko fra Solskjær. Han gjør en briljant jobb om han klarer å dra til Wembley og slå et av Premier Leagues beste lag. Spurs har ikke vært så gode som de er nå på 30-40 år. Så om han klarer å plukke med seg tre poeng fra London, vil ikke det sikre ham jobben på permanent basis, men det er en god begynnelse, sier Scholes.

Se noen av Paul Scholes' vakreste mål i United-karrieren i videovinduet nedert i saken!

Under Solskjær har rødtrøyene funnet tilbake til "the United way" med underholdende angrepsfotball. Slik ønsker Scholes at de skal spille i helgen også, selv om de nå møter en langt tøffere motstand enn de har gjort hittil, med tittelutfordrer Tottenham på andre banehalvdel.

Vil at United skal være tro mot seg selv

– Nå skal Ole opp mot managere som er ekstremt gode taktisk. Pochettino er jo blitt koblet til Manchester United for en grunn, han har gjort en helt fenomenal jobb i Tottenham og har et godt taktisk hode. Det blir litt å bryne seg på for Ole når han skal opp mot de gutta der, Pochettino, Klopp, Tuchel.

– Men på søndag vil jeg ikke at United skal tilpasse seg Tottenham for mye. Det er ikke sånn vi er. Både jeg og Ole er flasket opp på at vi skal score flere mål enn motstanderen. Angrepsfotballen vi har sett under Solskjær må vi spille mot Spurs også. Misforstå meg rett, Ole vil helt klart peke ut styrkene til Tottenham, og hvordan de på best mulig vis skal demme opp for dem. Men han kommer nok til å tenke 90% på hvordan de selv skal spille. Jeg er mest bekymret for forsvaret, det er vårt svakeste ledd. Jeg klarer ikke helt å se at vi ikke skal sleppe inn mål, derfor er vi nødt til å angripe. Det tror jeg Ole tenker også med hans filosofi. Score flere mål enn motstanderen. Nå er også selvtilliten tilbake i laget, smilene er der igjen. En seier mot Tottenham hadde smakt godt.

Hvordan Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klarer seg i sin første store test mot Tottenham, ser du søndag på TV 2 Sport Premium, eller TV 2 Sumo fra klokken 17.00. Paul Scholes er gjest i studio hele dagen, så få også med deg Everton - Bournemouth. Sendestart 14.45.