Danmark med vill 23-målsseier i premieren

Danmark kjørte helt rundt med Chile i VM-åpningen i herrehåndball og vant 39-16 torsdag. Mikkel Hansen scoret med skudd som målte 111 kilometer i timen.

Mikkel Hansen og Danmark herjet med Chile. Foto: Ritzau Scanpix Denmark

Dette var en kamp i Norges gruppe. Den spilles videre i sin helhet i Herning. Torsdag var det full hall i København i den første VM-kampen for menn i byen på 41 år.

Den ferske pappaen Hansen klinket virkelig til da han ordnet 26-8. Radarmåleren slo ut først over den maksimale norske fartsgrensen. Ballen var oppe i 111 kilometer i timen.

Chilenerne var som ventet helt uten sjanser. Søramerikanerne ser ut som en soleklar jumbo i gruppen. Chile slo Grønland i den avgjørende kampen i VM-kvalifiseringen. Ved pause sto det 22-4 etter at Danmark i en periode scoret 14 mål på rad.

Niklas Landin hadde redningsprosent på 71 i den omgangen han voktet hjemmemålet.

Danmark har et gedigent forventningspress på seg i VM. Flere av lagets beste spillere er i sin ypperste alder, og det sammen med fordelen av hjemmebane, gjør at det sportsinteresserte Danmark ser for seg et gull.

Den antatte C-gruppefinalen går mellom Norge og Danmark torsdag neste uke. Da kommer det tett opp mot 15.000 tilskuere i Boxen-arenaen.

Lett for Tyskland i håndball-VMs åpningskamp

Tyskland hadde ingen problemer med å knuse Koreas felles lag 30-19 da håndball-VM ble innledet torsdag, men Jung Su-yong scoret mesterskapets første mål.

Det var spilt bare noen sekunder da Jung ga Korea ledelsen 1-0, men før det var spilt to minutter var tyskerne i ledelse for godt foran 13.500 tilskuere i Berlin. Hjemmelaget har store ambisjoner i VM, og torsdagens motstander var ingen målestokk.

Korea kommer neppe til å hevde seg sportslig, men deltakelsen med et felleslag har stor symbolverdi. Det er første gang det skjer i håndball, etter at Sør- og Nord-Korea i fjor stilte felles lag i ishockey for kvinner under Pyeongchang-OL og i bordtennis under VM.

Koreas VM-tropp består av 20 spillere, mot 16 for øvrige lag. Fire av spillerne er nordkoreanere, og det er bestemt at minst en av dem skal komme i spill i hver kamp.