Hadde en baktanke med Farmen kjendis-deltakelsen

VIKA KINO (TV 2): Derfor takket kjendisene ja til å være med på tredje sesong av Farmen kjendis.

I fjor sommer flyttet tolv norske kjendiser inn på Li gård på Tangen i Stange kommune for å kjempe om seieren i den tredje sesongen av Farmen kjendis.

Mandag 28. januar får TV-seerne endelig se resultatet, når Farmen kjendis har sesongpremiere på TV 2.

Få dager før premieren møtte årets deltakere pressen i Oslo. Der kunne flere av dem avsløre at de hadde en baktanke med Farmen kjendis-deltakelsen.

Kjendisene legger ikke skjul på at en deltakelse i et TV-program som Farmen kjendis, som når opp mot én million seere, kan bety god PR for dem.

Se video i toppen av saken.

Lever av oppmerksomhet

– Man blir ikke med på Farmen kjendis fordi man har lyst til å drive bondegård. Jeg lever av oppmerksomhet, så da måtte jeg så klart si ja. Også får jeg se når ting utarter seg, om dette blir god PR eller ikke. Men det gir i hvert fall oppmerksomhet, sier Erik Anders Sæter (22), som tidligere har vært med i realityserien «Paradise Hotel».

Erik lever nå av sosiale medier, og han har blant annet en podcast med sin storebror, kjendisstylisten Erlend Elias Bragstad (35). 22-åringen har koordinert lanseringen av et nytt, hemmelig prosjekt til Farmen kjendis-premieren.

FRA LUKSUSHOTELL TIL GÅRD: De to tidligere Paradise Hotel-deltakerne Martine Lunde og Erik Anders Sæter flyttet inn på Li gård i fjor sommer. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
FRA LUKSUSHOTELL TIL GÅRD: De to tidligere Paradise Hotel-deltakerne Martine Lunde og Erik Anders Sæter flyttet inn på Li gård i fjor sommer. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

– Jeg har mine prosjekter som lanseres neste uke, så da håper jeg at litt ekstra oppmerksomhet kan hjelpe på, sier Erik, som ennå ikke vil avsløre hva prosjektene går ut på.

– Kan hjelpe karrieren

Erik er ikke den eneste som tenker på publisitet blant årets Farmen kjendis-deltakere.

– Det virket spennende å gå utenfor komfortsonen min, også tenkte jeg i tillegg at det kan hjelpe på karrièren min. Hvis man er en interessant medieperson, så kan man plutselig få mye jobb, sier Ronald Pulk (38), som er programleder i NRK Sápmi.

– Jeg ble med for å oppleve noe nytt, men har ikke alle en baktanke med alt, hele tiden? Jeg driver en veldedighet, som er den norske fengselsradioen Røverradion, og vi er avhengig av støtte, fra blant annet politikere. Så jeg tenkte at hvis vi får litt mer oppmerksomhet rundt Røverradion, så slipper vi å stå på stortingstrappen og tigge hele tiden. Det hadde vært digg, sier radioprogramleder Mina Hadjian (42),

Vil gjøre mer TV

Kokk Christer Rødseth (27), som er kaptein for det norske kokkelandslaget, sa ja til Farmen kjendis med en gang han fikk tilbudet.

FARMEN-DELTAKERE: TV-veterinær Trude Mostue og modellagent Donna Ioanna. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
FARMEN-DELTAKERE: TV-veterinær Trude Mostue og modellagent Donna Ioanna. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

– Jeg tror at Farmen kjendis er god PR. Jeg er en gladlaks, så håper at jeg kan bruke Farmen videre til å gjøre andre ting på TV, som handlet om både mat og mennesker, sier Christer.

Modellagent Donna Ioanna (49) tenker også at TV-tid på Farmen kjendis kan være bra for hennes karriere.

– Jeg holder på å utvikle egen TV-serie og egen makeup-linje, og jeg promoterer modellkursene mine. Dette er sikkert bra for businessen, sier Donna.​

Ville gå ned i vekt

Tidligere bokser Ole «Lukkøye» Klemetsen (46) avslører at han tenkte særlig på én ting da han takket ja til Farmen kjendis.

HADDE EN BAKTANKE: Tidligere bokser Ole Klemetsen. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
HADDE EN BAKTANKE: Tidligere bokser Ole Klemetsen. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

– Jeg tenkte at jeg ville få lite mat og komme i god form. I tillegg tenkte jeg at dette kunne være en god opplevelse, sier Ole.

– Jeg er for dum til å ha baktanker med deltakelsen. Men det er klart at man får goder ut av å henge med i pressen. Farmen min sa alltid at jeg måtte gjøre det, legger han til.​

Ville ha det gøy

Andre kjendiser mener at det kun var opplevelsen ved å leve på en gård som for hundre år siden som gjorde at de takket ja til Farmen kjendis.

– Jeg så på det som en mulighet til å ha det gøy, utfordre meg selv og møte nye folk. Jeg har aldri hatt en baktanke med noenting jeg har gjort på TV, og det hadde jeg ikke nå heller, sier TV-personlighet Svein Østvik (57), bedre kjent som «Charter-Svein».

– Jeg gjorde det for opplevelsens skyld. Det virket så kult å få lov til å overleve på en gård uten sjokolade og nymoderne hjelpemidler, og samtidig se om jeg klarer å melke en ku, sier modell Kathrine Sørland (38).

GJORDE DET FOR OPPLEVELSEN: TV-profil Svein Østvik og modell Kathrine Sørland. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
GJORDE DET FOR OPPLEVELSEN: TV-profil Svein Østvik og modell Kathrine Sørland. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

– Jeg vil at folk skal få se annen side av meg. Farmen kjendis er en stor mulighet som jeg kunne lære mye av. Jeg tenker veldig lite over PR og sånt. Jeg gjør ting fordi det er gøy, sier blogger Martine Lunde (22), som tidligere har vært å se i «Paradise Hotel», «Skal vi danse» og «Bloggerne».​​

Ville oppleve gårdsarbeid

Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen (23) forteller at hun lenge har drømt om å være med på Farmen.

– Jeg meldte meg faktisk på Farmen før det ble en kjendis-versjon, men da fikk jeg ikke lov av trener min til å være med. Så når jeg gikk ut av landslaget og fikk muligheten til å være med på Farmen kjendis, så måtte jeg si ja. Jeg har alltid elsket å drive med håndarbeid og snekring, og jeg har drømt om å bo på en gård, sier Tiril.

Det var også gårdsarbeidet som tiltrakk TV-veterinær Trude Mostue (50).

– Jeg hadde ingen baktanke med deltakelsen, annet enn at jeg hadde lyst til å oppleve gårdsdrift. Også synes jeg det var spennende å jobbe med de folkene jeg var sammen med. Kjendisene er en morsom dyreart, sier Trude og ler.

Tidligere TV-predikant Runar Søgaard (50) er også med i årets sesong av Farmen kjendis, men han var ikke til stede på pressedagen.

Farmen kjendis har sesongpremiere på TV 2 og TV 2 Sumo mandag 28. januar.