Kokk Berit Nordstrand og programleder Klaus Sonstad.
Kokk Berit Nordstrand og programleder Klaus Sonstad.

Produktplassering:

Melkefri Mac&Cheese og bananmilkshake

Få oppskriftene fra Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når du leser denne ingredienslisten, så tipper du neppe at dette er en fyldig, smaksrik ostesaus som skal bli til den populære retten Mac&Cheese. Ostefri ostesaus får smak av et par skjeer næringsgjær, full av gode byggeklosser. Prøv du også. Bestill næringsgjær på nett eller på helsekost, resten får du i helt vanlige kjedebutikker. Så kan denne retten fort bli familiens nye favoritt.

Dette trenger du til 4 porsjoner

Øko speltskruer/glutenfripasta/bønnepasta

Melkefri ostesaus (vegan):

  • 2,5 dl mandelpotet i terninger

  • 0,5 dl gulrot i terninger

  • 0,75dl gul løk, hakket

  • 1,7 dl kokende vann (bruk grønnsakskraften)

  • 1 dl cashewnøtter, rå

  • 0,5 dl kokosmelk (fullfet)

  • 2 ss næringsgjær

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 ts havsalt

  • ¼ ts hvitløkspulver

  • ¼ ts paprikapulver

  • keyennepepper etter smak (strø litt på hver porsjon)

Kok pasta al dente, slå av kokevannet og sett til side

Ha potet, gulerot og løk i en kasserolle, dekk med vann, kok opp og kok i 8-10 minutter til grønnsakene er møre (koketiden varierer med hvor store terninger du har skåret)

Ta grønnsakene over i en blender, sammen med 1,7 dl av kokevannet og resten av ingrediensene.

Kjør til en jevn, fyldig saus.

Hell sausen over pastaen, fordel i skåler og gi hver skål et lite dryss kayennepepper.

Nyt med det samme.

TIPS: retten er nydelig alene eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Bananmilkshake

2 frosne bananer

2 dl havre/mandel-melk

2 ss mandelsmør

Putt alt i en blender og kjør til en smoothe shake!