Programleder Klaus Sonstad med brokkoligratengen.
Programleder Klaus Sonstad med brokkoligratengen.

Produktplassering:

Gratinert brokkoligrateng med speltpasta, sjokolademousse til dessert

Få oppskriftene fra Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gratinert brokkoligrateng m/speltpasta.

Dette trenger du:

· 2 dl øko speltskruer, kokte

· 2 bokser hermetisk tomat

· 1 ts ingefær

· 2 fedd hvitløk

· ½ chili, grønn, hakket uten frø

· 1 hel brokkoli, delt opp i buketter

· Salt og pepper

· Revet ost

Kok pastaskruene

Gi de hermetiske tomatene et oppkok i en panne, sammen med ingefær, hvitløk og chili

Vend inn den kokte pastaen og brokkolibuketter og krydre med salt og pepper.

Ha i en ildfast form og fordel jevnt utover

Topp med revet ost

Gratineres i ovn til gyllen ost på 200 grader i ca 15 minutter

· 1 ts vaniljesukker

· 2 ss honning

Sjokolademousse med avokado og brokkoli

  • ½ brokkoli

  • 4 stk modne avokadoer

  • 3 ss kakaopulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ss honning

Topping:

4 ss finhakkede peanøtter

4 ss havregryn

1 økologisk sitron eller appelsin

*Del brokkolien i buketter. Kok brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp brokkoliene møre. La brokkolien tørke på litt tørkepapir.

*Ha avokadokjøttet, brokkolien, kakaopulveret, honningen og sitronsaften i en blender. Kjør til jevn mousse. Du kan spe med litt melk hvis blandingen blir alt for tykk.

*Ha sjokolademoussen i 4 porsjonsglass.

*Rist peanøttene og havregrynene i en tørr panne til det er gyllent. Ha på honning og la steke i 1 minutt. Ha blandingen over på en tallerken og avkjøl.

*Topp sjokolademoussen med nøtteblandingen og revet sitron- eller appelsinskall før servering. Tips: Pynt med frisk mynte og friske bringebær.