Gratinert brokkoligrateng med speltpasta, sjokolademousse til dessert
Få oppskriftene fra Bra godt her.
Gratinert brokkoligrateng m/speltpasta.
Dette trenger du:
· 2 dl øko speltskruer, kokte
· 2 bokser hermetisk tomat
· 1 ts ingefær
· 2 fedd hvitløk
· ½ chili, grønn, hakket uten frø
· 1 hel brokkoli, delt opp i buketter
· Salt og pepper
· Revet ost
Kok pastaskruene
Gi de hermetiske tomatene et oppkok i en panne, sammen med ingefær, hvitløk og chili
Vend inn den kokte pastaen og brokkolibuketter og krydre med salt og pepper.
Ha i en ildfast form og fordel jevnt utover
Topp med revet ost
Gratineres i ovn til gyllen ost på 200 grader i ca 15 minutter
· 1 ts vaniljesukker
· 2 ss honning
Sjokolademousse med avokado og brokkoli
½ brokkoli
4 stk modne avokadoer
3 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
2 ss honning
Topping:
4 ss finhakkede peanøtter
4 ss havregryn
1 økologisk sitron eller appelsin
*Del brokkolien i buketter. Kok brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp brokkoliene møre. La brokkolien tørke på litt tørkepapir.
*Ha avokadokjøttet, brokkolien, kakaopulveret, honningen og sitronsaften i en blender. Kjør til jevn mousse. Du kan spe med litt melk hvis blandingen blir alt for tykk.
*Ha sjokolademoussen i 4 porsjonsglass.
*Rist peanøttene og havregrynene i en tørr panne til det er gyllent. Ha på honning og la steke i 1 minutt. Ha blandingen over på en tallerken og avkjøl.
*Topp sjokolademoussen med nøtteblandingen og revet sitron- eller appelsinskall før servering. Tips: Pynt med frisk mynte og friske bringebær.