Tomatisert torskegryte.
Tomatisert torskegryte.

Produktplassering:

Tomatisert torskegryte

Få oppskriftene fra Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg beregner ca. 200-250 gram mager fisk og ca. 150-180 gram fet fisk per person

Til 4 personer trenger du:

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 løk

  • ekstra virgineolivenolje til steking

  • 1 eske kikerter/linser

  • 1 boks øko hermetiske tomater

  • 560g torsk

  • sitronpepper

  • havsalt

Finhakk løk og hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og kikerter/linser og kok under lokk i 4-5 minutter.

Vend torsken i en blanding av litt olivenolje, persille/koriander, sitronpepper og salt.

Legg torskestykkene på toppen av tomatblandingen og la trekke under lokk i 5 minutter.

Sunn og mettende hjernemat på 10 min.

TIPS: kutt kikerter/linser og server torskegryten med fullkornsris, byggryn eller 2-3 mandelpoteter med skall som variasjon.

Tips til enkel dessert: Dypp ananasbiter i smeltet sjokolade:

· Ananas, oppskåret

· Mørk sjokolade gjerne 80% eller mer, knekt opp i biter

Kutt opp en ananas i biter og smelt sjokoladen på middels varme i et vannbad.

Det er viktig at skålen med sjokolade er større enn pannen slik at damp ikke kommer opp i skålen med sjokolade. Har du et lite fondysett med telys under, er dette fint å bruke når sjokoladen er smeltet. Hell sjokoladen i fondyen og tenn på t-lyset. Da stivner ikke sjokoladen før du har spist opp desserten.

Dypp ananasbitene i den rennende sjokoladen og nyt.

Tips: Bruk gjerne tannpirkere eller lignende og fest dem i ananasbitene

Smeltet sjokolade og ananas. En sikker vinner.
Smeltet sjokolade og ananas. En sikker vinner.