Ørret på pinne og skogsbærkake
Få oppskriftene fra Bra godt her.
Dette trenger du til 4 personer:
4-500 gram ørretfileter skåret i strimler (laks kan også brukes
Ørretstrimlene legges i marinade et lite kvarter før de stekes
Marinade:
0,5 dl extra virgin oliven olje
0,5 dl ferskpresset sitronsaft
5-6 ss fersk koriander (jeg brukte 2 ss tørket koriander)
2-3 hakkede hvitløksfedd
1 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummen
1/4 ts gurkemeie
1 ts salt og pepper
Bland alle ingrediensene i en skål, dekk den med plast og oppbevar den i kjøleskapet til den skal benyttes. Holder seg godt i kjøleskapet i maks 3 dager om du vil.
Rømmedip kan du lage istand kvelden før. Jeg kjøper små papirflagg og pynter hver tallerken med. Så blir det feststemning for liten og stor..
Enkel rømmedip til fisk:
1,5 dl rømme, jeg velger fullfet og økologisk for best mulig smak
1 ts Dijonsennep
1 ts tørket dill
1 ss sitronsaft
salt og pepper etter smak
Servert med en salat av ulike salatlader, revet rødkål og vårløk med en enkel vinagrette av extra virgin olivenolje, litt eplesidereddik og salt og pepper.
TIPS: Rødkål er en grønnsak tilgjengelig året rundt. Bittersmaken i kål virker beskyttende mot grillstoffer i maten.
- Vinagrett til salaten:
Ekstra virgin olivenolje
Litt rå eplesidereddik
Havsalt + pepper
Ringle olivenolje og rå eplesidereddik over salaten og strø salt og pepper på.
Skogsbærkake
Velger du glutenfrie havregryn har denne kaken glutenfri bunn.
RAW bunn:
4 dl havregryn
2 dl revet kokos
12-15 dadler uten sten ( alt. 8 store Dejodadler)
½ ts vaniljepulver evt frøene av en vaniljestang
3 ss flytende honning/agave/lønnesirup
Ha alle ingrediensene unntatt søtningen i en foodprosessor med kraftige kniver. Kjør til en jevn masse (bruk pulsknappen). Tilsett søtningen og kjør videre til en jevn deig. Trykk deigen ut til en jevn bunn i en rund kakeform (24 cm) . Ha litt vann på fingrene så deigen ikke klistrer seg fast.
Fyll:
400g blandede skogsbær (i pose fra frysedisken, evt. en blanding av blåbær, bringebær, bjørnebær, solbær og rips om du har i fryseboksen din)
10 plater gelatin (5 ts naturlig gelatinpulver)
1 beger gresk yoghurt vanilje
1 beger gresk yoghurt naturell
75 g kokosblomstsukker
Slik gjør du:
Tin bærene hvis de er frosne.
Bløtlegg gelatinplatene/rør ut gelatinpulveret i kaldt vann i 5 minutter. Bruker du gelatinplater må de først legges i kaldt vann og deretter varmes opp i litt av bærsaften slik at de løser seg helt opp.
Ha alle ingrediensene til fyllet (inklusive gelatinplatene/pulveret) i foodprosessoren. Kjør fyllet godt sammen så gelatinen blir jevnt fordelt i massen.
Hell blandingen over kakebunnen.
Sett kaken kaldt til skogsbærfyllet har stivnet (ca.4 timer). Jeg pleier å sette den kaldt over natten. Pynt med friske bær, noen blader sitronmelisse og litt zest av en øko sitron.
TIPS: Vend inn 2 dl frosne blåbær rett før fyllet has i forma. Dette gjør at du får hele bær i moussen, samtidig som de frosne bærene gjør at moussen stivner enda raskere – hvis du har dårlig tid