produktplassering:

Indisk kyllingcurrygryte og appelsinsorbet med ingefær og chili

Få alle oppskriftene fra Bra godt her.

Indisk kyllingcurrygryte.
Indisk kyllingcurrygryte.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 2 cm fersk ingefær, revet

  • 1 rød chili, finhakket uten frø

  • kokosfett til steking

  • 2 ss tomatpurè

  • 2 gule løk

  • 1 ts curry, gul eller rød (smak til)

  • ½ ts cayennepepper

  • ½ ts malt spisskummen

  • 3 bokser hermetiske tomater

  • 1 boks øko kokosmelk

  • 2 store kyllinglår (øko eller gårdskylling)

  • 4 ss hakket fersk koriander

  • Raita: gresk yoghurt/rømme ved servering

Kokosfett, løk, hvitløk, chili og ingefær surres i en gryte i ca. 5 min til løken er blank.

Ha i krydder og tomatpure og surr videre i 3 minutter.

Tilsett så hermetisk tomat og kokosmelk og kok i 40 min.

Imens lager du raita og steker kyllingen.

Legg kyllinglårene i en ildfast form og steker i stekeovnen med grillen på i ca.10 minutter, til skinnet er gyllent. Kyllingkjøttet behøver ikke være gjennomstekt, fordi det uansett skal skjæres i biter og trekke med i gryta de siste 10 minuttene av koketiden.

Rett før servering vender du frisk koriander inn i sausen (spar litt til pynt).

Server gryta med kokt fullkornsris, panneristede cashewnøtter, raita og frisk koriander.

Raita:

Passer perfekt til indisk kyllingcurry og andre sterke retter, da yoghurt og agurk demper de sterke smakene

  • 3 dl gresk yoghurt

  • 1 agurk, raspet

  • 2 vårløk, i tynne skiver

  • 1 grønn chili, finhakket uten frø

  • ½ ts havsalt

Riv agurken på grovt jern og press ut vannet. Ha yoghurten i en bolle. Rør inn agurk, vårløk og chili. Smak til med havsalt. Sett raitaen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Appelsinsorbet med ingefær og chili.
Appelsinsorbet med ingefær og chili.

Appelsinsorbet med ingefær og chili

Ingredienser:

  • saften fra 4 stk appelsin - 4 dl

  • 2 ts revet ingefær

  • ½ stk finhakket rød chili

  • 1 stk eggehvite

Vask appelsinene. Del dem i to og press ut saften.

Ha appelsinsaft, ingefær og chili i en vid form. Sett formen i fryseren.

Rør i saften med en gaffel hver halvtime et par ganger under innfrysing.

Stivpisk eggehviten.

Kjør den fryste saften og eggehviten i en blender til den har sorbet-konsistens.

Server sorbeten med en gang eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Oppbevar den i fryseren en halv time før servering slik at sorbeten får tint seg litt.

Pynt med finrevet appelsinskall.

Nederst i skjemaet