Indisk kyllingcurrygryte og appelsinsorbet med ingefær og chili
Få alle oppskriftene fra Bra godt her.
Til 4 porsjoner trenger du:
2 fedd hvitløk, finhakket
2 cm fersk ingefær, revet
1 rød chili, finhakket uten frø
kokosfett til steking
2 ss tomatpurè
2 gule løk
1 ts curry, gul eller rød (smak til)
½ ts cayennepepper
½ ts malt spisskummen
3 bokser hermetiske tomater
1 boks øko kokosmelk
2 store kyllinglår (øko eller gårdskylling)
4 ss hakket fersk koriander
Raita: gresk yoghurt/rømme ved servering
Kokosfett, løk, hvitløk, chili og ingefær surres i en gryte i ca. 5 min til løken er blank.
Ha i krydder og tomatpure og surr videre i 3 minutter.
Tilsett så hermetisk tomat og kokosmelk og kok i 40 min.
Imens lager du raita og steker kyllingen.
Legg kyllinglårene i en ildfast form og steker i stekeovnen med grillen på i ca.10 minutter, til skinnet er gyllent. Kyllingkjøttet behøver ikke være gjennomstekt, fordi det uansett skal skjæres i biter og trekke med i gryta de siste 10 minuttene av koketiden.
Rett før servering vender du frisk koriander inn i sausen (spar litt til pynt).
Server gryta med kokt fullkornsris, panneristede cashewnøtter, raita og frisk koriander.
Raita:
Passer perfekt til indisk kyllingcurry og andre sterke retter, da yoghurt og agurk demper de sterke smakene
3 dl gresk yoghurt
1 agurk, raspet
2 vårløk, i tynne skiver
1 grønn chili, finhakket uten frø
½ ts havsalt
Riv agurken på grovt jern og press ut vannet. Ha yoghurten i en bolle. Rør inn agurk, vårløk og chili. Smak til med havsalt. Sett raitaen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Appelsinsorbet med ingefær og chili
Ingredienser:
saften fra 4 stk appelsin - 4 dl
2 ts revet ingefær
½ stk finhakket rød chili
1 stk eggehvite
Vask appelsinene. Del dem i to og press ut saften.
Ha appelsinsaft, ingefær og chili i en vid form. Sett formen i fryseren.
Rør i saften med en gaffel hver halvtime et par ganger under innfrysing.
Stivpisk eggehviten.
Kjør den fryste saften og eggehviten i en blender til den har sorbet-konsistens.
Server sorbeten med en gang eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Oppbevar den i fryseren en halv time før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
Pynt med finrevet appelsinskall.
Nederst i skjemaet