Hendelsen skal ha funnet sted lørdag kveld i Rio de Janeiro hvor Polyana Viana bor. Den brasilianske MMA-utøveren satt utenfor leiligheten sin og ventet på en Uber da en mann kom bort til henne.

Mannen spurte først om hva klokken var, før han skal ha forsøkt å stjele Vianas telefon, men endte opp tomhendt og mørbanket.

– Han sa «gi meg telefonen din». Ikke prøv å gjøre noe, for jeg er bevæpnet, forteller Viana til nettstedet MMA Junkie.

Mannen la hånden over noe som kunne sett ut som en pistol, men Viana skjønte etter hvert at det han holdt over var for mykt.

– Han var veldig nærme meg. Så jeg tenkte «hvis det er en pistol, så vil han ikke ha tid til å trekke den opp». Så jeg reiste meg opp, slo et par slag og et spark. Han falt, og så tok jeg et grep rundt nakken hans, forklarer UFC-utøveren.

Hun holdt ham fast mens de ventet at politiet skulle komme.

Senere ble det klart at «pistolen» ikke var en pistol likevel. Det var papp som var kuttet ut til en form av en pistol. Viana skjønte ganske raskt at det ikke var en pistol, men hun trodde kanskje det kunne være et lekevåpen eller kanskje en kniv.

Politiet kom på stedet, hvor gjerningsmannen ble fraktet til sykehus, før han ble tatt med til politistasjonen. Der fikk Viana vite at mannen hadde rulleblad, og var nylig løslatt.

– Det gikk fint med meg fordi han ikke gjorde noe etterpå. Jeg tror han var redd da jeg slo ham, så han gjorde ikke noe etter det, forteller Viana og fortsetter:

– Han sa jeg skulle ringe politiet, fordi han var redd for at jeg skulle banke ham opp mer.