Kevin Spacey gliste da han ankom retten

Kevin Spacey er formelt siktet for å ha befølt en 18 år gammel ryddegutt på en bar i Massachusetts i 2016. Hans advokater erklærer ham uskyldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Kevin Spacey møtte mandag i retten til forberedende høring i overgrepssaken mot ham.

Han erklærte seg ikke skyldig, melder amerikanske medier.

Han ankom Nantucket, Massachusetts, i privatfly, og gikk i tilsynelatende godt humør inn i rettssalen. Han nikket da dommeren formante ham til å holde seg unna det angivelige offeret og hans familie mens saken pågår.

Rettshøringen var fort over, og Spacey banet seg vei ut gjennom et stort pressekorps uten å gi noen kommentar.

Fikk sparken

Kevin Spacey fikk i kjølvannet av #metoo-kampanjen sparken fra Netflix-serien «House of Cards» etter anklager om seksuelle overgrep og upassende oppførsel.

Den første som anklaget ham var skuespiller Anthony Rapp. Han fortalte at Spacey sextrakasserte ham da han bare var 14 år gammel.

Spacey sto frem som homofil, og beklaget oppførselen sin overfor skuespilleren, men hevdet at han ikke kunne huske episoden.

Siktet

Saken han møter i retten for mandag, handler om en annen episode. En 18 år gammel mann har anmeldt Spacey for overgrep på en overfylt bar i 2016. Det angivelige offeret var da 16 år og jobbet som ryddegutt.

Saken er den første kriminalsaken mot Spacey siden flere sto fram med anklager mot ham i 2017. Etter dagens rettsmøte er skuespilleren formelt siktet i saken.

Hvis Spacey blir dømt kan han måtte sone opp til fem år.

I alt er han blitt anklaget for seksuelle overgrep mot over 30 menn, og har avvist alle anklagene.

Forsvarsvideo

Julaften la Spacey ut en oppsiktsvekkende video der han poserer som rollefiguren Frank Underwood, hvor han avviser anklagene.

– Jeg skal virkelig ikke betale prisen for noe jeg ikke har gjort, sier han i videoen.