DREPT: Anne Kari Bjelland (49) ble drept av samboeren sin natt til første nyttårsdag.
DREPT: Anne Kari Bjelland (49) ble drept av samboeren sin natt til første nyttårsdag. Foto: Linda Merethe Lie

Mann innrømmer å ha drept samboeren i Haugesund

Mannen i 50-årene har forklart at det var han som drepte Anne Kari Bjelland (49) før han tente på deres felles bolig natt til 1. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kort tid etter at nødetatene rykket ut til brannen, ble den siktede mannen påtruffet etter å ha falt på motorsykkel, opplyser påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker til TV 2.

Han ble raskt siktet for drap. I sin første forklaring opplyste han å ha handlet i nødverge og at hendelsen var et uhell.

Siden har mannen endret sin forklaring, slik at han nå erkjenner både å ha drept samboeren og å ha tent på boligen.

– Han har i noen dager tenkt på om han skulle endre forklaring og legge kortene på bordet, og vi opplever at han nå samarbeider med politiet, sier Lysaker.

Selv om han har erkjent drapet, har mannen ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Navn og bilde

Samtidig går politiet ut med identiteten til avdøde Anne Kari Bjelland (49). Hun etterlater seg tre barn, hvorav ett av dem er mindreårig.

Alle barna er Bjelland og siktedes felles barn. Politiet vil ikke svare på om barna er avhørt i saken.

I dagene etter drapet er det satt i gang en innsamlingsaksjon for de tre etterlatte barna, opplyser deres bistandsadvokat Benedicte Storhaug. Mandag var det allerede kommet inn 500.000 kroner.

– Da de etterlatte fikk informasjon om siktedes endrede forklaring, var det en lettelse. Det har vært vanskelig for dem å forholde seg til at moren døde ved et uhell. Samtidig som de er lettet, er det tungt å håndtere at far er ansvarlig for mors død. Det er en tung oppgave som ligger foran dem, sier Storhaug til TV 2.

BRANNSKADER: Kvinnen ble funnet død etter en brann i parets bolig i Haugesund.
BRANNSKADER: Kvinnen ble funnet død etter en brann i parets bolig i Haugesund. Foto: Kjell Bua

Forklart seg om krangel

Politiet opplyser at siktede har avgitt en forholdsvis detaljert forklaring om hendelsesforløpet.

– Ifølge siktede har det vært en krangel mellom ham og avdøde forut for handlingen. Hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld, samt eventuelt motiv for handlingen, vil bli tema for videre avhør, sier politiadvokaten.

– Hva har krangelen gått ut på?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på nå, sier hun.

Veltet på motorsykkel

Mannen ble påtruffet i nærheten av boligen etter å ha veltet på motorsykkel. Politiet har tatt blodprøver for å få svar på om han var påvirket av alkohol eller andre rusmidler, men foreløpig ikke fått svar på prøvene. Politiet vil heller ikke svare på om de har mistanke om at mannen var ruset.

Før helgen opplyste politiet at Bjelland trolig døde av stikkskader. Den endelige obduksjonsrapporten er ikke ventet med det første.

– Vi har kontroll på det vi mener er drapsvåpenet, men jeg kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om hva slags gjenstand dette er, sier politiadvokaten.

Mannen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, i tillegg til medieforbud. Han samtykket til fengslingen, men ikke til restriksjonene.

Politiet vil videre jobbe med å sjekke siktedes endrede forklaring opp mot de tekniske sporene i saken, samtidig som avhørene av siktede vil fortsette.