Pannestekt torsk med søtpotetpure, grønnkålcrisp.
Pannestekt torsk med søtpotetpure, grønnkålcrisp.

produktplassering:

Pannestekt torsk med søtpotetpure, grønnkålcrisp og chiapudding

Få oppskriftene fra Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pannestekt torsk

Slik gjør du

Torskefilet

1. Ha litt smør/olje i en varm stekepanne.

2. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i stekepannen.

3. Stek på skinnsiden i ca. 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.

Søtpotetpuré

· 3 søtpoteter

· 3-4 fedd hvitløk

· 1 rød chilli uten frø

· 3 ss extra virgin olivenolje

· havsalt og sort kvernet pepper

· 0,5dl fløte (kan kuttes)

Forvarm ovnen til 175gC. Rens søtpotetene og skjær dem i 1cm tykke skiver. Legg skivene på en stekeplate. Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Hakk hvitløk og chili og fordel dette på toppen av skivene. Ovnsbakes midt i ovnen til de er møre, ca. 30 min. Ha søtpotetskivene opp i en bolle, tilsett fløten og kjør til en jevn puré med stavmikser.

Nydelig som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Grønnkålkrisp

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 175 g C.

2. Vask og tørk grønnkålen og riv kålbladene av stilken. Riv bladene i passe biter.

3. Ha alt i en bolle sammen med olje og salt.

4. Kle et stekebrett med bakepapir. Spre grønnkålen jevnt utover på platen, slik at du har kun ett lag.

5. Stekes på 175 g C i 8-10 minutter. Følg med, ta dem ut når de begynner å bli gylne.

TIPS: Prøv tørking igjennom natten på 50 g C varmluft om du vil. Forsøk med 1 ss eplesider-eddik i olivenoljen. Strø over 1 ts gurkemeie og litt mineralsalt.

Chiapudding med mqndelmelk og mangopure

Mandelmelk har naturlig sødme fra havre og mandel, og gir deg både bra fiber, antioksidanter og umettet fett. I tillegg får du fiber fra kokos og gode plantestoffer fra frisk pasjonsfrukt. Dette er smaker hele familien kan like. Lag en skål du også – bruk noe som dessert og resten i en smoothie.

Ingredienser

Porsjoner:

Chiapudding med mandelmelk og mangopurè

· 4 dl mandelmelk

· 6 ss chiafrø

· 6 ss revet kokos

· 1 ts vaniljestang/vaniljepulver

· 1 ss honning

· 1 klype havsalt

· 1 mango (moden, moses!)

Slik gjør du

Chiapudding med mandelmelk og mangopurè

1. Hell mandelmelka i en liten bolle, tilsett chiafrø, kokos, vanilje, honning og havsalt og rør godt.

2. Dekk bollen med lokk. Sett den i kjøleskapet i 3-4 timer, og rør litt undervegs. Evt. la den stå over natten. Skiller den seg litt så rører du den bare sammen igjen.

3. Ha chiapuddingen i serveringsskåler, topp mangopurè.

TIPS! Prøv også med friske bringebær og hakkede, ristede nøtter. Eller finhakket eple/eplemos og kanel.