Billigburger får terningkast fem

Matkontrollen (TV 2): Astrid og Hanne fra podkasten «30-årskrisa» er enige med ekspertene om at den ene av billigburgerne smaker best.

– Jo mer gørr det er på den, dess bedre, sier Hanne Linnesholm, og beskriver i detalj hva hun bestiller når hun er ute og spiser hamburger.

Sammen med sin gode venninne Astrid Dyson lager hun podkasten «30-årskrisa». Hver uke podder de om alt 30-årene har å by på.

– Det kan være alt fra rekkehusangst til mat, sier Astrid.

Venninnene sier de er glade i å gå ut og spise, og at mat ofte er et tema. I denne ukas episode av Matkontrollen blindtester de burgere fra frysedisken, og kårer en klar vinner.

Se Matkontrollen torsdager kl. 20 på TV 2, eller allerede nå på TV 2 Sumo

– Farseprodukter

I alt seks produkter er med i testen. I tillegg til Astrid og Hanne er det med et ekspertpanel som består av Daniel Slakter fra Annis Pølsemakeri og Johan Bernvald, eier av burgerrestaurantene Munchies og Wunderburger.

Det er ekspertpanelet som smaker på de seks burgerne først. De vet ikke hva de smaker på.

Ingen av burgerne får høyere terningkast enn tre, og ekspertene er enige om at flere av produktene minner mer om karbonade enn burger.

– Dette er farseprodukter, sier Slakter til Matkontrollen.

– Jeg synes det er vanskelig å si at noen av de er hamburgere, uttaler en lite imponert Bernvald.

Gilde og First price i duell

Det er Gilde premium hamburger og First price hamburger som får høyest poengsum av ekspertpanelet, og de to produktene blir med videre til pokasterne i «30-årskrisa».

Dermed er det disse det står mellom når Hanne og Astrid fra skal kåre en vinner.

Astrid Dyson og Hanne Linnesholm fra podkasten
Astrid Dyson og Hanne Linnesholm fra podkasten "30-årskrisa" har smakt på burgere fra frysedisken.De likte First Price sin burger aller best. Foto: Siran Øzalp Yildirim/Matkontrollen.

De får ikke vite hva de spiser, og skal først smake på kjøttet, før de skal kombinere kjøttet med burgerbrød, salat og ketsjup. Deretter skal de gi produktene terningkast uten å snakke med hverandre.

Likevel er de ganske samstemte på terningkastene. Gildes fryste burgerkjøtt får terningkast to og tre, og beskrives som «litt gjennomsnittlig», mens First price går av med seieren med en femmer på terningen.

– Denne burgeren var saftig og litt tykk, det var litt tak i den. I tillegg hadde den litt krydra smak, sier Hanne og Astrid til Matkontrollen.

Dette er burgerne som var med i testen*:

First price (testvinner)

Grilstad

Gilde premium

Nordfjord

Prima

X-tra

*i tilfeldig rekkefølge