produktplassering:

Laks på trefjøl, carbonara og mango-og avokadosalat

Få oppskriftene fra Bra godt her.

Laks på trefjøl
Laks på trefjøl

Laks på trefjøl

Til to personer

2 Laksefilet

Sitronpepper

Olivenolje

Salt og pepper

Legg fisken på en røykeplanke.

Krydre laksen med sitronpepper og litt salt og pepper. Drypp litt olivenolje over.

Grilltemperatur 190

Grillmetode – Indirekte varme

Still grillplanken på grillristen og legg lokket på grillen

Røyk laksen i 15-20 min

La den trekke i 5 min innen servering

Mango-og avokadosalat

Til 4 personer trenger du

  • 2 avokado, i strimler

  • 2 mango, i strimler

  • 1 rødløk, i strimler

  • 1 håndfull frisk koriander, grovhakket

  • 1 rød chili, hakket

  • 4 ss ekstra virgine olivenolje

  • 2 lime, saften av

  • 1 ts fersk revet ingefær

  • havsalt etter smak

Legg mango, avokado og rødløk lagvis på tallerkenen. Lag en vinaigrette av olje, limesaft, havsalt, chili og ingefær. Ha en skje vinaigrette på hver porsjon. Strø grovhakket frisk koriander over. Avslutt med et ørlite dryss havsalt.

Pasta carbonara

Dette er en superlettvint pastasaus i blender hvor liten og stor får gode byggeklosser fra cashewnøtter

Sausen er god både med og uten parmesan, så vil du ha den vegan så kutter du bare ut parmesanosten. For å sikre litt grønt også til pastaretten, så serverer vi litt dampet brokkoli til retten – en nydelig kombinasjon.

Ingredienser

Pastasaus i blender

  • 150 g cashewnøtter, usaltede (3 dl) 

  • 2.5 dl vann 

  • 50 g parmesan, i skiver/biter (kan kuttes) 

  • 1 fedd hvitløk 

  • 1/8 ts revet muskatnøtt 

  • 0,5 ts havsalt + hvit pepper 

Tilbehør

250 g øko speltpasta

Slik gjør du

Pastasaus i blender

  1. Legg cashewnøttene i vann 1 time.

  1. Slå av bløtevannet.

  1. Ha cashewnøtter, vann, parmesan, hvitløk, muskatnøtt og salt i en blender og kjør den til du har en jevn saus.

  1. Smak til med havsalt og pepper.

Kok så øko speltpasta som anvist på pakken, ca 8-9 minutter.

Slå av kokevannet og rør inn pastasausen.

Server pastaen sammen med litt revet parmesan.

Melkefri pannacotta med nydelig krønsj av hjemmelaget mandelkrokan.
Melkefri pannacotta med nydelig krønsj av hjemmelaget mandelkrokan.

Melkefri panna cotta med nydelig krønsj av hjemmelaget mandelkrokan:

Panna cotta er en italiensk dessertklassiker av fløte. Bytter du ut kremfløten med plantebasert melk så kan du få en melkefri, vegan variant. Prøv plantebasert panna cotta med nydelig krønsj av hjemmelaget mandelkroka

Panna cotta

  • 3 dl havremandel melk

  • 2 ts Johannesbrødkjernemel 

  • 2 ss øko lønnesirup/2 ss Agave 

  • 1 vaniljestang /1/2 ts vaniljepulver

Mandelkrokan

  • 2 ss kokosblomstsukker 

  • 0.5 dl mandler, hakkede 

  • 0.5 ts kanel

Pannacotta

  1. Rør sammen havremandelmelk og Johannesbrødkjernemel i en kasserolle til en klumpfri røre. Pisk så inn resten av ingrediensene. Sett kasserollen på platen og varm under omrøring til kokepunktet. Slå av varmen og rør til den tykner.

  1. Ta formene ut av fryseboksen. Hell panna cottarøren over karamellsausen i de kalde formene. Sett så formene i kjøleskapet i 3-4 timer, så smakene får sette seg.

TIPS: Har du ikke Johannesbrødkjernemel fra helsekosten, så kan du bruke gelatin til å tykne pannakottaen din med.

Mandelkrokan

  1. Ha kokosblomstsukker, hakkede mandler og kanel i en stekepanne på moderat temperatur og rør til sukkeret smelter omkring mandlene. Avkjøl.

  1. Server panna cotta med biter av mandelkrokan og litt frukt og bær for eksempel physalis eller pasjonsfrukt.