Laks på trefjøl, carbonara og mango-og avokadosalat
Få oppskriftene fra Bra godt her.
Laks på trefjøl
Til to personer
2 Laksefilet
Sitronpepper
Olivenolje
Salt og pepper
Legg fisken på en røykeplanke.
Krydre laksen med sitronpepper og litt salt og pepper. Drypp litt olivenolje over.
Grilltemperatur 190
Grillmetode – Indirekte varme
Still grillplanken på grillristen og legg lokket på grillen
Røyk laksen i 15-20 min
La den trekke i 5 min innen servering
Mango-og avokadosalat
Til 4 personer trenger du
2 avokado, i strimler
2 mango, i strimler
1 rødløk, i strimler
1 håndfull frisk koriander, grovhakket
1 rød chili, hakket
4 ss ekstra virgine olivenolje
2 lime, saften av
1 ts fersk revet ingefær
havsalt etter smak
Legg mango, avokado og rødløk lagvis på tallerkenen. Lag en vinaigrette av olje, limesaft, havsalt, chili og ingefær. Ha en skje vinaigrette på hver porsjon. Strø grovhakket frisk koriander over. Avslutt med et ørlite dryss havsalt.
Pasta carbonara
Dette er en superlettvint pastasaus i blender hvor liten og stor får gode byggeklosser fra cashewnøtter
Sausen er god både med og uten parmesan, så vil du ha den vegan så kutter du bare ut parmesanosten. For å sikre litt grønt også til pastaretten, så serverer vi litt dampet brokkoli til retten – en nydelig kombinasjon.
Ingredienser
Pastasaus i blender
150 g cashewnøtter, usaltede (3 dl)
2.5 dl vann
50 g parmesan, i skiver/biter (kan kuttes)
1 fedd hvitløk
1/8 ts revet muskatnøtt
0,5 ts havsalt + hvit pepper
Tilbehør
250 g øko speltpasta
Slik gjør du
Pastasaus i blender
Legg cashewnøttene i vann 1 time.
Slå av bløtevannet.
Ha cashewnøtter, vann, parmesan, hvitløk, muskatnøtt og salt i en blender og kjør den til du har en jevn saus.
Smak til med havsalt og pepper.
Kok så øko speltpasta som anvist på pakken, ca 8-9 minutter.
Slå av kokevannet og rør inn pastasausen.
Server pastaen sammen med litt revet parmesan.
Melkefri panna cotta med nydelig krønsj av hjemmelaget mandelkrokan:
Panna cotta er en italiensk dessertklassiker av fløte. Bytter du ut kremfløten med plantebasert melk så kan du få en melkefri, vegan variant. Prøv plantebasert panna cotta med nydelig krønsj av hjemmelaget mandelkroka
Panna cotta
3 dl havremandel melk
2 ts Johannesbrødkjernemel
2 ss øko lønnesirup/2 ss Agave
1 vaniljestang /1/2 ts vaniljepulver
Mandelkrokan
2 ss kokosblomstsukker
0.5 dl mandler, hakkede
0.5 ts kanel
Pannacotta
Rør sammen havremandelmelk og Johannesbrødkjernemel i en kasserolle til en klumpfri røre. Pisk så inn resten av ingrediensene. Sett kasserollen på platen og varm under omrøring til kokepunktet. Slå av varmen og rør til den tykner.
Ta formene ut av fryseboksen. Hell panna cottarøren over karamellsausen i de kalde formene. Sett så formene i kjøleskapet i 3-4 timer, så smakene får sette seg.
TIPS: Har du ikke Johannesbrødkjernemel fra helsekosten, så kan du bruke gelatin til å tykne pannakottaen din med.
Mandelkrokan
Ha kokosblomstsukker, hakkede mandler og kanel i en stekepanne på moderat temperatur og rør til sukkeret smelter omkring mandlene. Avkjøl.
Server panna cotta med biter av mandelkrokan og litt frukt og bær for eksempel physalis eller pasjonsfrukt.