Vaniljeis med bringebærsaus, revet sjokolade og ristede mandelflak
Vaniljeis med bringebærsaus, revet sjokolade og ristede mandelflak

Vaniljeis med bringebærsaus, revet sjokolade og ristede mandelflak

Få oppskriften fra Bra godt her.

Sukkerfri og enkel vaniljeis, 5-6 iskuler

2,5 dl kremfløte 2,5 dl H-melk 1 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 1/3 ts vaniljepulver (kan også bruke vaniljestang)

2 eggeplommer ½ dl agavesirup

Slik gjør du: Visp sammen alle ingrediensene med en håndmikser eller lignende til en lett og luftig krem. Hell over i en ismaskin.

Du kan også lage hjemmelaget is uten ismaskin. Putt isen i en isboks og sett i frysen. Rør om en gang i halvtimen. Litt mer jobb, men er like god som med ismaskin. La isen stå i frysen i ca 4 timer før servering.

Heimelaga is trenger litt tid på å mykne opp.

Bringebærsaus

2 dl bringebær

1 dl eplejuice (helst rå)

Bland sammen i en blender og hell over isen

Rist mandelflak i en tørr stekepanne og strø over isen i tillegg til litt god mørk hakket sjokolade.