Vaniljeis med bringebærsaus, revet sjokolade og ristede mandelflak
Vaniljeis med bringebærsaus, revet sjokolade og ristede mandelflak

produktplassering:

Vaniljeis med bringebærsaus, revet sjokolade og ristede mandelflak

Få oppskriften fra Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sukkerfri og enkel vaniljeis, 5-6 iskuler

2,5 dl kremfløte 2,5 dl H-melk 1 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 1/3 ts vaniljepulver (kan også bruke vaniljestang)

2 eggeplommer ½ dl agavesirup

Slik gjør du: Visp sammen alle ingrediensene med en håndmikser eller lignende til en lett og luftig krem. Hell over i en ismaskin.

Du kan også lage hjemmelaget is uten ismaskin. Putt isen i en isboks og sett i frysen. Rør om en gang i halvtimen. Litt mer jobb, men er like god som med ismaskin. La isen stå i frysen i ca 4 timer før servering.

Heimelaga is trenger litt tid på å mykne opp.

Bringebærsaus

2 dl bringebær

1 dl eplejuice (helst rå)

Bland sammen i en blender og hell over isen

Rist mandelflak i en tørr stekepanne og strø over isen i tillegg til litt god mørk hakket sjokolade.