Gluten og laktosefri grønnsakslasagne
Gluten og laktosefri grønnsakslasagne

Produktplassering:

Gluten- og laktosefri grønnsakslasagne

Få oppskriftene fra Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«I denne lasagnen lager vi først en vegetar-«bolognese», og bytter ut pastaplatene med tynne skiver av squash. Da får vi en vegetarlasagne, full av næring, som i tillegg er gluten- og laktosefri.

Hvis det er ok med laktose, så kan du gjerne ha litt revet ost på toppen av lasagnen før den stekes i ovnen. Litt glutenfri havregryn på toppen før steking gir en fin sprø konsistens som hever retten noen ekstra hakk!»

4 personer.

«Vegetarbolognese»:

2 gulrøtter, finhakket

2 løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

1 liten bit sellerirot, finhakket

2 ss olivenolje

2 ss finhakket timian

2 bokser hakkede tomater (produktplassering) evt 1 flaske tomatpassata

Salt og pepper

2 stk squash

2 ss glutenfrie havregryn

Saus:

Fres gulrøtter, løk, hvitløk og sellerirot i olivenoljen i 2-3 minutter til løken blir myk og får litt farge.

Ha i timian og hakkede tomater. La koke til ønsket smak og konsistens. Ca 10 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Skjær squashene i tynne skiver på langs med en skarp kniv eller en mandolin (redskap til å skjære tynne skiver).

Legg «vegetarbolognese» og skiver av squash lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med saus.

Strø over havregryn og evt revet ost. Vil du ha retten vegansk, så kan du ha på vegan-ost.

Stek vegetarlasagnen i ovnen på 175 grader i 25 minutter til squashen er myk. Sett på grillelement på slutten av steketiden.

Server gjerne lasagnen med en frodig grønn salat.