Gluten- og laktosefri grønnsakslasagne
Få oppskriftene fra Bra godt her.
«I denne lasagnen lager vi først en vegetar-«bolognese», og bytter ut pastaplatene med tynne skiver av squash. Da får vi en vegetarlasagne, full av næring, som i tillegg er gluten- og laktosefri.
Hvis det er ok med laktose, så kan du gjerne ha litt revet ost på toppen av lasagnen før den stekes i ovnen. Litt glutenfri havregryn på toppen før steking gir en fin sprø konsistens som hever retten noen ekstra hakk!»
4 personer.
«Vegetarbolognese»:
2 gulrøtter, finhakket
2 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 liten bit sellerirot, finhakket
2 ss olivenolje
2 ss finhakket timian
2 bokser hakkede tomater (produktplassering) evt 1 flaske tomatpassata
Salt og pepper
2 stk squash
2 ss glutenfrie havregryn
Saus:
Fres gulrøtter, løk, hvitløk og sellerirot i olivenoljen i 2-3 minutter til løken blir myk og får litt farge.
Ha i timian og hakkede tomater. La koke til ønsket smak og konsistens. Ca 10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Skjær squashene i tynne skiver på langs med en skarp kniv eller en mandolin (redskap til å skjære tynne skiver).
Legg «vegetarbolognese» og skiver av squash lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med saus.
Strø over havregryn og evt revet ost. Vil du ha retten vegansk, så kan du ha på vegan-ost.
Stek vegetarlasagnen i ovnen på 175 grader i 25 minutter til squashen er myk. Sett på grillelement på slutten av steketiden.
Server gjerne lasagnen med en frodig grønn salat.