Her trener Horneland FK Haugesund

TRENER FKH: Eirik Horneland er klar for Roseborg og i konflikt med FK Haugesund, likevel ledet han Haugaland-klubbens første trening for året.
TRENER FKH: Eirik Horneland er klar for Roseborg og i konflikt med FK Haugesund, likevel ledet han Haugaland-klubbens første trening for året. Foto: Ness, Jan Kåre
Eirik Horneland møtte på jobb hos FK Haugesund selv om han er i konflikt med klubben.

Klokken 10.23 i dag entret Horneland Storhall Karmøy for å lede FK Haugesund i årets første trening.

Det er en svært ordknapp Horneland som møter TV 2 etter økten.

– Hvordan har de siste dagene vært?

– De har vært litt urolige, det tror jeg alle skjønner.

– Hvem er du trener for nå?

– Nå er jeg i oppsigelsestiden min i FK Haugesund, så jeg er trener her og har fullt fokus på det, hevder 43-åringen.

– Du er trener her i morgen òg?

– Ja.

– Planen er å dra til Trondheim 1. februar?

– Det er helt rett.

– Hvorfor er det så mye styr rundt det her?

– Det tror jeg kommer til å bli belyst etter hvert. Det tar den tiden det tar, så kommer alt på bordet, svarer den RBK-klare treneren.

Fikk oppsigelsen på mail

Han avslører at han fikk beskjeden om oppsigelsen på mail. Da oppholdt han seg på Haukelifjell.

– Er du motivert for å være Haugesund-trener?

– Ut oppsigelsesperioden min? Helt klart, hevder han.

Forrige uke ble Horneland presentert som ny Rosenborg-trener. Trønderne ønsker treneren på plass umiddelbart, men FK Haugesund krever en solid kompensasjon Rosenborg ikke ønsker å betale.

I storhallen på Karmøy var flere publikummere på plass, men det var ikke antydning til piping eller misnøye blant de frammøtte. Også blant spillerne virket det som det var god stemning.

Ingen ideell situasjon

FKH-spiller Christian Grindheim sier til Haugesunds Avis at det ikke er en ideell situasjon for spillerne, men at de forholder seg profesjonelt, og møter opp på trening.

– Forhåpentligvis finner de en løsning på det, hvis ikke blir det ukomfortabelt for alle parter, sier Grindheim, som også forteller at han er skuffet over at de ikke har fått vite mer om prosessen underveis fra klubben.

Også Grindheims lagkamerat, Joakim Våge Nilsen, skulle helst ha vært kaoset foruten.

– Det er ikke kjekt at det blir så mye ståhei, og at det er så mye usikkerhet. For oss spillere går det fint, men vi ønsker en oppklaring snarest mulig. Det er en vanskelig situasjon, sier Våge Nilsen til avisen.

– Surrealistisk

Mens Rosenborg og Horneland mener treneren har én måneds oppsigelsestid, står Haugesund på at han har en uoppsigelig kontrakt med klubben. Inntil videre møter Horneland på jobb for FKH.

– Det er jo en surrealistisk situasjon at han som skal trene Rosenborg nå leder FK Haugesund på årets første trening. Jeg vil tro det er spesielt for en spiller å stå og ta instruksjoner fra en trener som ikke skal være der, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Jeg er ikke i tvil om at både Horneland og assistent Karl Oskar Emberland er helproffe og at det vil foregå helt normalt. Men det hele blir bare mer og mer surrealisisk, sier Mathisen.

TV 2 er på plass på Karmøy. Det er ventet at Horneland snakker med pressen etter dagens trening.

Lik TV 2 Sporten på Facebook