I USA: Wayne Rooney spiller for tiden i MLS-klubben D.C. United. I november fikk han sin 120. og siste landskamp for England.
I USA: Wayne Rooney spiller for tiden i MLS-klubben D.C. United. I november fikk han sin 120. og siste landskamp for England. Foto: Ian Kington

Rooney ble arrestert

Manchester United-legende Wayne Rooney ble arrestert i desember for å ha vært beruset på offentlig sted, samt å banne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anholdelsen ble gjort av politiet ved Washington Dulles internasjonale flyplass. Engelskmannen ble umiddelbart arrestert, for så å bli løslatt kort tid senere.

Det skriver den britiske avisen Mirror.

Han skal angivelig ha fått en bot på 25 dollar, tilsvarende 216 kroner. Den kommer neppe til å svi for Rooney, som har tjent hundrevis av millioner i løpet av karrièren.

Boten ble betalt 4. januar, ifølge nettstedet theathletic.com.

Sent søndag kveld har Rooney kommet med en uttalelse via en talsperson.

– I løpet av flyturen tok Wayne en foreskrevet mengde sovetabletter blandet med noe alkoholforbruk, og ble derfor desorientert ved ankomst.

Talspersonen bekrefter at Rooney ble arrestert av politiet etter en flytur til USA fra Saudi-Arabia.

– Han fikk en lovbestemt automatisk bot og ble løslatt kort tid senere på flyplassen. Saken er nå avsluttet.

– Wayne vil gjerne få sagt at han er takknemlig for måten han ble behandlet på av alle de involverte.

Det skjer bare ett år etter at Manchester United-legenden fikk samfunnsstraff for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Da hadde Rooney nylig forlatt de røde djevlene, og spilte for Everton.

Foran denne sesongen forlot spisslegenden Merseyside-klubben til fordel for MLS og D.C. United. Der har 33-åringen gjort sakene sine bra, og scoret tolv mål og slått seks målgivende pasninger på 20 kamper i ligaen.

(©NTB/ TV 2)