HAR SKJERPET SIKKERHETEN: Kvinnen, som var innlagt ved denne institusjonen i Phoenix, har nødvendigvis blitt utsatt for et seksuelt overgrep. Foto: CBS News
HAR SKJERPET SIKKERHETEN: Kvinnen, som var innlagt ved denne institusjonen i Phoenix, har nødvendigvis blitt utsatt for et seksuelt overgrep. Foto: CBS News

Politiet etterforsker saken etter at kvinne i vegetativ tilstand fødte sønn

Politiet i Arizona etterforsker nå hvordan kvinnen, som var innlagt ved en privat pleieinstitusjon, har blitt gravid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pleierne ved institusjonen skal ikke ha ant at kvinnen var gravid før fødselen startet i romjulen.

– Etter det jeg har blitt fortalt, stønnet hun. De visste ikke hva som feilte henne. Ingen av de ansatte visste at hun var gravid før fødselen var i gang, forteller en kilde til en TV-stasjon i Phoenix ifølge Washington Post.

29. desember nedkom kvinnen med en frisk gutt.

Fikk pleie døgnet rundt

Kvinnen har vært i en vegetativ tilstand i minst 14 år, ifølge CBS, etter at hun ble utsatt for en drukningsulykke. Kvinnen fikk pleie døgnet rundt ved en institusjon i Phoenix.

Ved denne institusjonen må kvinnen nødvendigvis ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep. Politiet etterforsker nå saken. Også institusjonen varsler at de vil komme til bunns i hva som har skjedd.

– Som organisasjon vil Hacienda HealthCare komme til bunns i det som for oss er en hendelse som aldri har skjedd tidligere, heter det i en uttalelse fra institusjonen.

– Lover som regulerer privatlivets fred forhindrer oss fra å kommentere pasientens tilstand og saken, men Hacienda har og vil fortsette å samarbeide fullt ut med politiet og alle relevante instanser i denne saken, heter det videre.

Opprørende

Arionas guvernør har også kommentert saken. I en uttalelse kaller guvernør Doug Ducey saken «svært opprørende».

Institusjonen har blitt pålagt å skjerpe sikkerheten for å beskytte pasientene etter at episoden ble kjent.

– Vi er klar over denne situasjonen og jobber aktivt med politiet i deres etterforskning, opplyser Arizona Department of Health Services i en uttalelse ifølge nyhetsbyrået AP.