GRUS-SOM TABBE: Statsmeteorolog John Smits gjorde store øyne da han ble møtt av dette synet i skiløypa første nyttårsdag.
GRUS-SOM TABBE: Statsmeteorolog John Smits gjorde store øyne da han ble møtt av dette synet i skiløypa første nyttårsdag. Foto: Privat

Meteorolog-John ble møtt av dette synet i skisporet

Kommunen legger seg flat etter pinlig strø-tabbe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsmeteorolog John Smiths er en ivrig skigåer, men han fikk seg en lite hyggelig overraskelse da han la ut på skitur i Knuttjernsløypa i Lørenskog 1. nyttårsdag.

Noen hadde nemlig strødd grus et lengre stykke innover skiløypene.

Han la ut bilder av det overraskende synet på Facebook.

«Lørenskog kommune har strødd lysløypa med grus! Makan!», skrev den kjente meteorologen.

– Bokstavelig talt på villspor

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

– Aller først lurte jeg på hva i all verden som hadde skjedd. Det var et veldig snodig syn. Man skulle tro det ringte en bjelle når man ser skisporene som gikk her, sier Smits til Romerikes Blad.

Han forteller videre at det så ut som at de som kjørte, hadde oppdaget at noe ikke stemte etter noen hundre meter, og fikk skrudd av strøapparatet, men likevel fortsatte ferden innover løypene.

– Det kan jo hende det har ringt ei klokke, for de har tilsynelatende skrudd av strøapparatet et stykke inn i løypa. Likevel har de fortsatt innover skiløypa i halvannen kilometer, for de har mistet litt grus underveis. De må ha stoppet ved en bratt bakke, og kjørt ut gjennom en stikkvei. De har bokstavelig talt vært på villspor, forteller Smits til TV 2.

Legger seg paddeflate

Lørenskog kommune har funnet ut at det var en av deres entreprenører som står bak den «grus-omme» tabben, og de legger seg paddeflate.

– De hadde ved et uhell strødd om lag 150 meter innover. Det er klart det er en kjempefeil og de har beklaget dypt. De gjør ikke det igjen for å si det sånn, sier avdelingsleder for kommunalteknikk i kommunen, Lasse Smith til TV 2.

Han forteller at folk fra kommunen har vært ute og fjernet grusen i morgentimene i dag. Takket være det knallharde og isete føret, var det det en forholdsvis enkel jobb å få fjernet grusen, ifølge avdelingslederen.

– Nå har gutta vært ute med kostemaskin som egentlig brukes på skøytebaner, så nå skal det være greit igjen, sier Smith.

– Rene stålisen

Han forteller at skiforholdene i området er omtrent like begredelige som på Østlandet for øvrig, og vil ikke uten videre anbefale folk å ta seg en tur.

– Hvis du går på ski her nå så tror jeg du slår deg i hjel. Det er hardt, veldig hardt. Det er rene stålisen, sier Smith i kommunen.

Meteorolog og skientusiast John Smits sier han er glad for at kommunen fikk rettet opp tabben på så kort tid.

Når det gjelder utsiktene for bedre skiføre fremover, har han imidlertid ikke noen gode nyheter å komme med.

– Prognosene er usikre, men det kan komme noe nedbør Østafjells på mandag, men det kan bli som regn. Ellers ser det ut som det blir mildt og glatt som det har vært i det siste. Det vil ikke bli noe omslag til stabilt vintervær med snø i nærmeste fremtid, sier Smits til TV 2.