Nordmann skutt i hodet etter nyttårsfeiring i Beograd

UD opplyser at ambassaden er i kontakt med pårørende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En norsk borger i slutten av 20-årene ble skutt i hodet med pistol om morgenen første nyttårsdag i en forstad til den serbiske hovedstaden Beograd.

Mannen skal ifølge serbiske medier være kritisk skadet. De skriver at mannen hadde reist fra Norge til Beograd for å feire nyttår.

UD opplyser til TV 2 at de ikke kan kommentere hvordan de bistår den skadde nordmannens familie, men bekrefter hendelsen.

Kvinne også truffet

– Utenriksdepartementet har kjennskap til at en norsk borger har vært utsatt for en alvorlig hendelse i Serbia. Ambassaden i Beograd er i kontakt med pårørende. Utenrikstjenesten kan ikke kommentere ytterligere detaljer i oppfølgingen av en pågående konsulærsak, sier pressevakt Guri Solberg til TV 2.

Skyteepisoden fant sted på en parkeringsplass, og en 21 år gammel kvinne som var med nordmannen, ble også truffet av skuddet.

Utløste politijakt

Da den mistenkte gjerningsmannen (23) stakk av med den skadde 21-åringen, ble det iverksatt en storstilt politiaksjon.

– Den mistenkte tvang den skadde kvinnen til å bli med ham i bilen, heter det i en pressemelding fra det serbiske innenriksdepartementet.

Politiet satte opp kontrollpunkter og stoppet et stort antall kjøretøy i jakten på gjerningsmannen og kvinnen som han tok som gissel. Tiltakene førte ifølge flere serbiske medier til kødannelser på motorveiene ved hovedstaden.

Etter flere timer skal den mistenkte 23-åringen ha kastet den skadde kvinnen ut av bilen, og utenfor en skråning. Den blødende kvinnen skal selv ha klart å ta seg til et akuttmottak.