BIND FØR ØYNENE: Sandra Bullock i rollen som Malorie Hayes i en scene med barna «Girl» og «Boy» fra Netflix-filmen Bird Box.
BIND FØR ØYNENE: Sandra Bullock i rollen som Malorie Hayes i en scene med barna «Girl» og «Boy» fra Netflix-filmen Bird Box. Foto: Stella Pictures

Netflix advarer mot Bird Box-challenge

Netflix advarer folk mot å bruke bind for øynene, inspirert av Sandra Bullock-filmen «Bird Box».

Netflix røper sjelden hvilke seertall de har på sitt innhold, men med filmen Bird Box har de gjort et unntak. 45 millioner mennesker har streamet fimen den første uken etter at den ble lansert 13. desember.

Bird Box-challenge

Nå har de i tillegg oppfordret folk til å la være å ta en såkalt Bird Box-challenge, der folk går med bind for øynene.

Bird Box-fans over hele verden går nå med bind for øynene slik Sandra Bullocks karrakter Malorie Hayes og hennes to barn «Boy» og «Girl» gjør i filmen.

I filmen må de tre beskytte synet for ikke å se en forferdelig kraft som vil drepe dem.

– Jeg kan ikke tro at jeg er nødt til å si dette, men: – Vær så snill og ikke skad dere med Bird Box-challenge. Vi vet ikke hvordan dette startet og vi setter pris på støtten, men Boy og Girl har kun et ønske for 2019, og det er at dere ikke ender opp på sykehus på grunn av filmen, skriver Netflix på Twitter.

Også brannvesenet i Dublin har gått ut med en advarsel om utfordringen. I en Twitter-melding står det at de selvfølgelig vil hjelpe den som havner i nødverge på grunn av Bird Box-Challenge, men at de ikke kan love å holde masken mens de utfører hjelpearbeidet.

Farlige trender

Hvis utfordringen ligner noe på 2018s store utfordring In My Feelings-Challenge eller 2017s Tide Pod-Challenge, så vil mange kaste seg på trenden, og flere havne på sykehus.

Førstnevnte innebar å gå ut av en bil mens den var i bevegelse, for så å danse ved siden av den kjørende bilen mens føreren filmet.

Sistnevnte gikk ut på å spise en Tide Pod-brikke, som er en vaskemiddelbrikke, og er muligens en av de de mer merkelige utfordringene av de to. Tide Pods er giftige, og mange barn lot seg påvirke av trenden.

Filmen har ført til at folk har prøvd å gjennskape scener fra filmen og lagt det ut på Twitter: