FRA IDYLL TIL UHYGGE: Phi Phi Islands er et yndet reisemål for nordmenn, men de neste dagene vil øy-perlen og hele Krabi-regionen bli rammet av et forferdelig uvær som kan gi store ødeleggelser flere steder i Thailand.
FRA IDYLL TIL UHYGGE: Phi Phi Islands er et yndet reisemål for nordmenn, men de neste dagene vil øy-perlen og hele Krabi-regionen bli rammet av et forferdelig uvær som kan gi store ødeleggelser flere steder i Thailand. Foto: Rajavi Omanee / AP

Voldsomt uvær treffer Thailand

Potensielt livsfarlig tropisk storm får turister til å rømme øy-perlene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange nordmenn tilbringer gjerne deler av vinteren i Thailand for å få litt sol og varme, men de som befinner seg der nå, kan få en røff start på det nye året.

Er du rammet av uværet? Kontakt oss!

Den tropiske stormen «Pabuk» er nemlig på vei, og den kan føre med seg enorme nedbørsmengder og kraftig vind.

Stormen er ventet å kunne føre til store ødeleggelser flere steder, og vil ramme turistperler som Phuket, Koh Samui og Krabi, skriver al Jazeera.

Pabuk vil treffe land sent torsdag kveld eller natt til fredag og gi vind mellom 65 og 90 kilometer i timen. Den vil fortsette sin ferd helt til nord i landet i løpet av de neste dagene.

Kan overgå dødsstorm fra 1962

Samtidig vil det komme mye nedbør i løpet av de nærmeste dagene. De mest utsatte stedene kan få over 200 millimeter i løpet av ett døgn.

Stormen er ventet å bli den mest alvorlige som har rammet området siden «Harriet» herjet landet i 1962, ifølge Seree Supratid, klimaforsker ved Rangsit University. Da mistet 900 mennesker livet.

– Denne har en annen retning og vil ramme større områder. Skadene kan derfor bli større enn det vi så under Harriet, sier Supratid til Khaosod English.

Stormen vil passere Koh Samui torsdag og deretter treffe kysten i Surat Thani og Chumphon-provinsene.

Thailands meteorologiske institutt har sendt ut farevarsel for de følgende områdene:

3. januar: Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Krabi, Trang og Satun.

4.-5. januar: Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Krabi, Trang og Satun.

Kilde: tmd.go.th

Det meteorologiske instituttet i Thailand har sendt ut farevarsler for flere områder for de to neste dagene, blant annet den norske feriefavoritten Krabi.

Les også: Sindre (31) og kompisene evakuerer opp i høyden

Turister rømmer til fastlandet

Ingen har så langt blitt evakuert, men nyhetsbyrået AFP skriver at titusenvis av turister har forlatt øyene Koh Phangan og Koh Tao før stormen treffer. Samtidig er svømming forbudt, og båter er beordret til å ligge ved kai.

– Jeg tror øyene er nesten helt tomme. Mellom 30.000 og 50.000 har dratt siden nyttårsaften, sier Krikkai Songthanee til AFP.

Ordføreren på dykkeperlen Koh Tao sier at båter stappfulle av turister har satt kursen mot fastlandet, men at det fortsatt er mange tusen som må bli værende gjennom stormen.

Pabuk er den første tropiske stormen som treffer Thailand utenfor monsun-sesongen på 30 år.

Det er ventet bølger på fem til sju meter.

Er du rammet av uværet? Kontakt oss!

Slik treffer Pabuk. Skjermdump: Wundergoround.com
Slik treffer Pabuk. Skjermdump: Wundergoround.com