Togulykken i Danmark:

Jobber fortsatt med å identifisere de omkomne

Dansk politi regner med å komme med informasjon om de seks som døde i togulykken på Storebæltsbroen, tidligst torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks personer omkom i togulykken på Storebæltsbroen i Danmark onsdag morgen. 16 personer ble skadet.

Ulykken skjedde da et passasjertog traff deler av et godstog som kom i motsatt retning. Politiet fikk melding om ulykken klokken 07.35.

Onsdag kveld opplyser Fyns politi i en pressemelding at man fortsatt jobber med å identifisere de seks personene som omkom i ulykken.

Politiet forventer å kunne komme med informasjon om de omkomne tidligst torsdag.

Flytter toget

Onsdag kveld jobber Banedanmark og politiet med å flytte togene inn på et avskjermet område for å komme i gang med etterforskningen der.

– Godstoget vil bli flyttet først og deretter flyttes passasjertoget. Begge togsettene vil bli kjørt til et avsperret og avskjermet område ved Nyborg, heter det i pressemeldingen.

Broen ble igjen åpnet for biltrafikk onsdag ettermiddag og flere nysgjerrige forbipasserende har fotografert ulykkesstedet når de har kjørt forbi.

Politiet i Fyn reagerer kraftig på oppførselen og gikk onsdag kveld hardt ut mot folk som tar bilder og video av toget mens de kjører forbi.

– Slutt å stoppe opp og vær interessert i og nysgjerrig i det som skjer. Vi skylder det til trafikken der ute, men vi skylder det ikke minst til de personene som nå er ofre for denne forferdelige ulykken, skriver de på Twitter.

– Det er SÅ ABSOLUTT ikke i orden. Vis respekt for de berørte, skriver de videre.

Politiet har skrevet ut bøter til 40 bilister som har brukt mobiltelefon når de har kjørt forbi ulykkesstedet, og i en annen Twitter-melding har de sett seg nødt til å minne folk på at det er ulovlig å bruke mobiltelefon når man kjører.

– Husk at det er både ulovlig for bilføreren og uetisk for øvrig, å filme det forulykkede toget, skriver de.

Kondolerer

Ved 21-tiden onsdag kveld sendte statsminister Erna Solberg en kondolanse etter ulykken.

– Min dypeste medfølelse med de etterlatte og alle som er rammet av den tragiske ulykken på Storebæltsbroen, skriver hun på sin Twitter-konto.