Dette er Norges billigste SUV-er med firehjulstrekk. Fra venstre: SsangYong Tivoli, Dacia Duster og Ford Ecosport. Kilde: OFV
Dette er Norges billigste SUV-er med firehjulstrekk. Fra venstre: SsangYong Tivoli, Dacia Duster og Ford Ecosport. Kilde: OFV

Topp 3: Norges billigste SUV-er

Her får du 4x4 til under 300.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før var en romslig stasjonsvogn med dieselmotor en bankers familiebil. Nå vil vi sitte høyere, og det er SUV-ene som selger best, både i Norge og resten av Europa.

Mange assosierer fortsatt SUV-segmentet med digre og dyre premiumbiler, men så svart/hvitt er det ikke lenger.

Nå har vi i Broom tatt en nærmere titt på de offisielle tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken, med følgende utgangspunkt: Hvilke tre SUV-er, med firehjulstrekk, er billigst?

Under SUV-betegnelsen ligger gjerne også de mindre offroaderne, som ofte kategoriseres som crossovere.

1) Dacia Duster: 288.900 kroner

Rumenske Dacia Duster kom første gang i 2010 og har vært en stor suksess for det mildt sagt ujålete merket.

Duster er en bil som våger å skille seg ut, og er så langt unna de tyske utstyrsbombene man kan komme.

I fjor kom en helt ny generasjon Duster. Bilen bygger på samme plattform som tidligere, men har fått endringer (til det bedre) både eksteriørt og interiørt.

I tillegg til nytt utseende, kommer den med noen nye motorer og drivlinjer.

Dacia bygger på teknikk fra Renault og Nissan og det også derfra motorene hentes. Nemlig 1,5-liters dieselmotor på 110 hk og nå også, en 1,2-liters bensinmotor på 125 hk. I tillegg leveres Dacia nå med automatgir for første gang.

Prisene for Norges klart billigste SUV begynner på 239.900 kroner. Skal du ha firehjulstrekk øker prisen til fortsatt svært gunstige 288.900.

Her kan du lese full test av bilen.

Dette er Norges billigste SUV.
Dette er Norges billigste SUV.

2) SsangYong Tivoli: 319.000 kroner

Er du ute etter morsomme og engasjerende kjøreegenskaper er Tivoli kanskje ikke å anbefale, tross det lekne navnet. Her er det i likhet med rumeneren over, snakk om forutsigbare og trygge egenskaper.

Det er plass og praktiske løsninger som er prioritert på crossoveren. Dessuten må vi si at designet er ganske mye sprekere å se på enn Duster.

Bilen som kom på det norske markedet for tre år siden, begynner på svært gunstige 319.000 kroner – og da med firehjulstrekk.

Les mer om Tivoli her.

Med lengde rett i underkant av 4,2 meter, sikter Tivoli seg inn mot biler som Nissan Juke, Opel Mokka og Renault Captur.
Med lengde rett i underkant av 4,2 meter, sikter Tivoli seg inn mot biler som Nissan Juke, Opel Mokka og Renault Captur.

3) Ford EcoSport: 326.100 kroner

På topp 3-listen over Norges billigste SUV-er/crossovere med firehjulstrekk finner vi også en Ford. Deres EcoSport får du med den prisvinnende 1-liters bensinmotoren som leverer fra 125 – 140 hk.

Dette er også bilen blant de tre som byr på de mest underholdende kjøreegenskapene, samtidig som plass og praktiske løsninger er ivaretatt.

Velger du for ST-Line, får du semskede skinnseter, sideskjørt, svarte takrails, kontrastfarget tak og sidespeil, 17-tommers aluminiumsfelger og en rekke andre unike detaljer både inn- og utvendig.

I listene til OFV begynner billigste utgave med firehjulstrekk på 326.100 kroner. Da får du en 1,5 liters dieselmotor og Titanium utstyrsnivå.

Les mer om nye Ecosport her.

Ja, det kan se ut som en Fiesta på steroider.
Ja, det kan se ut som en Fiesta på steroider.

Se video: Nå blir Fords flaggskip fornyet