Gulrot- og ingefærsuppe med appelsin

La deg inspirere og bruk egen fantasi for en smakfull suppe.

Gulrot– og ingefærsuppe smaksatt med appelsin, som er både glutenfri og vegetar. For melkefri; sløyfe créme fraîche eller erstatt med kokoskrem.

Oppskrift:

  • 2 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2-3 ss olje
  • 5-6 gulrøtter eller 3-4 gulrøtter og 1 søtpotet
  • 1–3 ss finrevet/finhakket frisk ingefær (3 ss er sterk!)
  • 1 ss spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, malt
  • eventuelt litt kajennepepper
  • salt og pepper
  • ca 1 ½ l grønnsakskraft eller like deler vann og eplemost
  • evt. kokoskrem eller créme fraîche
  • saft av appelsin, lime eller sitron

Rens og finhakk løk, hvitløk og ingefær og del gulrøtter i skiver.

Varm opp olje i en kasserolle, surr løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett spisskum, malt koriander, ingefær og gulrøtter og la surre et par min før kraften tilsettes. Kok opp og la småkoke til gulrøttene er møre, ca. 10-15 min.

Kjør suppen glatt med en stavmikser (se tips under). Smak til med appelsin, lime eller sitron, salt, pepper, eventuelt mer kajennepepper eller chilipulver, spisskum og koriander.

Ønsker du er mer mettende rett tilsett kokosmelk/kokoskrem (for melkefritt) eller rømme/créme fraîche.

Tips: Hvis du ikke har stavmikser, hell suppen i en sikt/dørslag og bruk en sleiv til å mose suppen igjennom silen til en glatt suppe!

FLERE VARIANTER: Venstre bak: Gulrot– og ingefærsuppe med rå laksestrimler (eller rå torsk), suppe med lettstekt vårløk og sweet chili. Venstre foran: Suppe med hvite hermetiske bønner (uten kraft) og sweet chilisalsa, suppe med strimlet stekt kjøtt (Wenche brukte kylling – alle typer stekt kjøtt kan brukes). Foto: TV 2
FLERE VARIANTER: Venstre bak: Gulrot– og ingefærsuppe med rå laksestrimler (eller rå torsk), suppe med lettstekt vårløk og sweet chili. Venstre foran: Suppe med hvite hermetiske bønner (uten kraft) og sweet chilisalsa, suppe med strimlet stekt kjøtt (Wenche brukte kylling – alle typer stekt kjøtt kan brukes). Foto: TV 2