norsk professor advarer:

Dette kan gi deg akutt leversvikt

MATKONTROLLEN/TV 2: Oppbevarer du middagsrestene feil, kan du bli alvorlig syk. 5000 mennesker dør hvert år i Europa på grunn av matforgiftning.

FARLIG: Oppbevarer du risen feil kan det dannes farlige giftstoffer i den. Foto: Heidi Hegvik/Matkontrollen.
FARLIG: Oppbevarer du risen feil kan det dannes farlige giftstoffer i den. Foto: Heidi Hegvik/Matkontrollen.

Etter nyttårsaften i fjor hadde Inger Kristine Rudskjær så dårlig plass i kjøleskapet at hun lot risrestene stå i kasserollen på kjøkkenbenken natta over, før hun spiste restene til middag neste dag. Det angret hun raskt på.- Jeg fikk ikke en vanlig magesyke, jeg skjønte fort at det var noe mer alvorlig. Jeg opplevde det som en eksplosjon i hele kroppen. Jeg besvimte på badet, og våkna først da sønnen min prøvde å få kontakt med meg, sier Rudskjær til Matkontrollen.Hun fikk mest