SKUFFET: Anders Fannemel og de norske skihopperne skuffet under nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SKUFFET: Anders Fannemel og de norske skihopperne skuffet under nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Skuffende nyttårshopprenn for nordmennene

Halvor Egner Granerud ble beste nordmann på 9.-plass i tirsdagens hoppukerenn i Garmisch-Partenkirchen. Verdens beste skihopper, Ryoyu Kobayashi, vant igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kobayashi har dermed vunnet hele seks av vinterens ti verdenscuprenn så langt. Tyske Markus Eisenbichler ble nummer to bak japaneren for annen gang på rad. Han var bak med 1,9 poeng. Polske Dawid Kubacki ble nummer tre i den tyske 142-metersbakken.

Granerud ble beste nordmann med sine hopp på 127 og 132 meter. Han hoppet seg opp til en 9.-plass.

– Jeg ser på resultatlista at jeg må ha gjort mye riktig. Det er ikke ofte jeg er så høyt oppe. Jeg er fornøyd, sa Granerud til NRK etter sitt første hopp.

Andreas Stjernen har levert gode konkurranser i det siste, men svarte ikke helt til forventningene i tirsdagens første hopp. Han kom seg riktignok 129,5 meter ned i bakken. I finaleomgangen hoppet han seg opp fra 14.- til 10.-plass med et svev på 134 meter.

Svak innsats

Robert Johansson var også ventet å gjøre en god konkurranse, men leverte en skuffende prestasjon i sitt førstehopp. Med 120,5 meter lå han på 26.-plass.

– Det var ikke noe særlig, dessverre. Kjedelig, sa han om sitt første hopp.

I annen omgang klinte 28-åringen til og med 136,5 meter hoppet han seg opp til 19.-plass.

Verre gikk det for Anders Fannemel som skuffet med sine hopp på 130 og 128,5 meter. Han falt fra 9.- til 14.-plass.

For Johann André Forfang ble annen omgang en opptur fra den første. Etter 122 meter og 24.-plass i sitt første hopp, strakk han seg 136 meter ned i bakken i finalehoppet. Det holdt til 22.-plass.

Godkjent av debutanten

Robin Pedersen fikk endelig klaff i konkurranse og hoppet 120,5 meter i sitt første nyttårsrenn. Det var lenger enn duellanten Michael Hayböck fra Østerrike. Unggutten tok seg greit videre til finaleomgangen.

– Det ser ut som det blir verdenscuppoeng her oppe, så det er veldig gøy. Jeg tok sjansen, og jeg tror det er et ganske bra skihopp, sa 22-åringen til NRK etter sitt første hopp.

I annen omgang landet hoppukedebutanten på 119 meter. Han endte som sistemann i Olympiabakken.

– Det var kanskje ikke helt det jeg hadde ønsket meg, sa han.

Stålkameratene-hopperen var likevel ved godt mot og har allerede tatt med seg lærdom fra sin første hoppuke.

– Hvis man hopper godt på ski hjemme i Norge, så er det godt nok her også, sa han.

Daniel-André Tande får fortsatt ikke ting til å klaffe som ønsket i konkurranse. Han landet på 121 meter og tapte duellen mot japanske Junshiro Kobayashi. Han fikk dermed ikke hoppe finaleomgangen.

Det samme gjaldt store navn som Stefan Kraft, Severin Freund, Andreas Wellinger og Jernej Damjan.

(©NTB)