Vil betale svenske for å knekke Klæbos stav

Johannes Høsflot Klæbo er så suveren at konkurrentene fortviler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo var fullstendig overlegen på dagens sprint i Val Müstair.

22-åringen pulveriserte feltet i prolog, kvartfinale, semifinale og finale.

Klæbo har vunnet det meste i sprint denne sesongen. Hans dårligste resultat er 11. plassen i Lillehammer. Da ble Klæbo hindret av svenske Calle Halfvarsson. Emil Iversen er blant dem som er fortvilet over Klæbos dominans.

– Vi kan jo prøve å knekke staven hans. Calle kan hjelpe oss med det hvis vi betaler han for det. Nå skal vi ha innsamling og sende pengene til Sverige, spøker Iversen på spørsmål fra NRK.

Iversen erkjenner at han er et stykke bak Klæbo i sprint.

– Han gjør at jeg alltid kommer en plass lenger ned på listen, men jeg lever lenge på at jeg har slått ham på distanse. Jeg skal gi ham kamp der, sier han.

Klæbo var strålende fornøyd etter oppvisningen.

– Det var artig. Jeg fikk det som jeg ville. Ustjugov gikk fryktelig fort på sisterunden. Det ble tøft. Jeg synes det var kjipt at Pellegrinos stav knakk, men sånn er det, sier han.

– Kjenner du deg uovervinnelig?

– Nei, det kjentes ikke sånn da jeg skulle over de siste kulene inn mot mål. Da var jeg så stiv at jeg lurte på om jeg kom meg til mål, forteller han.

Han tviler på at Iversen lykkes med pengeinnsamlingen.

– Jeg vet ikke hvor mye Halfvarsson tar for sånne ting. Det er det som er spennende. Vi får se hvor mye Iversen legger på bordet, smiler Klæbo.

Nordmannen er førstemann i sammendraget etter tre etapper. Han er 12 sekunder foran Sergej Ustjugov og 25 sekunder foran Alexander Bolsjunov.

I morgen venter 15 km fellesstart i Oberstdorf.

– Det er mange som trenger bonussekunder. Det kommer til å bli et tøffere løp enn man kanskje tror. Vi har ikke snakket om lagtaktikk ennå, så vi får se, sier han.

Iversen har fortsatt håp om å passere Klæbo i sammendraget før Touren er over. Nå ligger han 45 sekunder bak Klæbo.

– Det er et magedrag for meg opp langbakken. Blir det ikke mer enn 45 sekunder, er jeg rolig, smiler Iversen.