FUNNET I LIVE: Her bærer redningsmannskaper ut en ti måneder gammel baby som ble funnet i live over ett døgn etter boligkollapsen.
FUNNET I LIVE: Her bærer redningsmannskaper ut en ti måneder gammel baby som ble funnet i live over ett døgn etter boligkollapsen. Foto: AFP

åtte bekreftet omkommet:

Boligblokk raste sammen – baby funnet i live over ett døgn senere

Dødstallet har steget til åtte etter at en boligblokk raste sammen i Magnitogorsk i Russland. 37 beboere er fortsatt savnet, over ett døgn etter hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningsmannskap innstilte tirsdag midlertidig søket i ruinene mens arbeidere forsøkte å fjerne eller stabilisere bygningsdeler som sto i fare for å kollapse.

Den ti etasjer høye boligblokken kollapset før daggry mandag etter en eksplosjon som myndighetene antar ble utløst av en gasslekkasje.

Fem beboere ble sendt til sykehus med skader.

Det russiske nyhetsbyrået Tass melder tirsdag at en ti måneder gammel gutt ble reddet ut av ruinene.

Gutten ble funnet inntullet i et pledd, og har overlevd over et døgn i det sammenraste bygget. Ifølge Daily Mail skal temperaturen vært helt nede i 23 minusgrader.

Det var redningshunder som oppdaget den lille gutten etter at de hørte barnegråt fra ruinene. De klarte kort tid etter å grave ut babyen.

37 mennesker er fortsatt savnet, blant disse er syv barn. Redningsmannskapene tror ikke det er mulig å finne flere overlevende.

President Vladimir Putin avbrøt i siste minutt sin plan om å dra til svartehavsbyen Sotsji mandag ettermiddag for å feire nyttår, og reiste i stedet til Magnitogorsk, om lag 1.400 kilometer sørøst for Moskva, nær grensen til Kasakhstan, for å følge redningsarbeidet på nært hold. Der besøkte presidenten også skadde på sykehus.

(©NTB)